Jong PSV is er zaterdag niet in geslaagd periodekampioen te worden. FC Den Bosch sloot het Jupiler League-seizoen wel positief af. De Bosschenaren wonnen bij Go Ahead Eagles. Hieronder lees je alles terug over de laatste speeldag van het seizoen.
Profielfoto van Joost van Erp
Joost van Erp

Fortuna Sittard - Jong PSV 1-0
Jong PSV kon een prijs pakken op de laatste speeldag van het seizoen. De Eindhovenaren legden beslag op de vierde periodetitel als er zaterdagavond zou worden gewonnen bij Fortuna Sittard.

Fortuna was in de eerste helft de bovenliggende partij. De thuisploeg kreeg zes, zeven goede kansen. Op wonderbaarlijke wijze ging er geen bal in.

Vijf minuten na rust viel de 1-0 alsnog via Finn Stokkers. Jong PSV mocht daar niet over mopperen. Ook na de pauze waren de Eindhovenaren de onderliggende partij. Een gelijkmaker zat er niet meer in.

De overige wedstrijden:

FC Oss - FC Eindhoven 1-1
Een paar kansjes in de eerste helft, maar eigenlijk geen noemenswaardige momenten voor de doelen. Beide ploegen spelen vanavond nergens meer om.

Na een uur spelen komt FC Oss op voorsprong via de clubtopscorer, Fatih Kamaçi. Het is alweer zijn vijftiende doelpunt van dit seizoen. Zeven minuten voor tijd kopt Joël Thomas, vanuit het niets, een hoekschop van Branco van den Boomen tegen de touwen.

Helmond Sport - RKC Waalwijk 2-2
Het hoogtepunt van de Brabantse derby wordt al in de tweede minuut beleefd. Robert Braber, die afscheid neemt van het betaald voetbal, maakt de openingstreffer tegen de club waarbij hij volgend seizoen in dienst treedt als teammanager. Snel na de 1-0 kopt Arne Naudts op de lat, RKC blijft dus meer ellende bespaard. Na een kwartier staan de ploegen weer gelijk, nadat Robert van Koesveld de bal in eigen doel werkt. Naudts is even daarna wel trefzeker en maakt de 2-1.

Meteen na de pauze komt RKC voor de tweede keer op gelijke hoogte. Irvingly van Eijma scoort. Tien minuten voor tijd krijgt Braber een publiekswissel. Voor de oud-speler van diverse Brabantse clubs zit de loopbaan er op.

Go Ahead Eagles - FC Den Bosch 1-2
De ploegen zijn in het eerste half uur keurig aan elkaar gewaagd. Daarna wordt FC Den Bosch wat sterker. Voor rust leidt dat nog niet tot doelpunten.

Na rust is het wel raak voor de ploeg uit de hoofdstad van Brabant. Sven Blummel brengt Den Bosch op 0-1. Niet veel later maakt de aanvaller zijn tweede van de avond. Aaron Nemane doet in de slotfase iets terug voor Go Ahead Eagles.