Willem II pakt de volle mep bij PEC Zwolle

29 april 2018 om 16:21
Willem II heeft zondagmiddag een overwinning geboekt bij PEC Zwolle. Het was nauwelijks verdiend. Ismail Azzaoui maakte als invaller de enige goal van de wedstrijd. Hieronder lees je in ons liveblog alles terug.
Profielfoto van Joost van Erp
Joost van Erp

LIVEBLOG PEC ZWOLLE - WILLEM II 0-1

90' Willem II pakt drie punten in Zwolle. Een mazzelzege, maar dat zal niemand in en rond Tilburg boeien.

88' En weer redt Wellenreuther! Wat speelt hij een wereldpartij.

82' Het is verraderlijk koud in Zwolle. Gevoelstemperatuur net boven het vriespunt. En dat eind april.

81' Eyong Enoh gaat van het veld, Kristófer Kristinsson komt binnen de lijnen.

77' PEC heeft al zoveel kansen gehad, dat ik de tel inmiddels kwijt ben geraakt. Gescoord heeft de thuisploeg nog altijd niet.

67' De voorsprong van Willem II in Zwolle kan nauwelijks verdiend genoemd worden. Wel leuk om de speaker voor de tweede keer te horen stuntelen met de naam van Azzaoui.

66' GOAL! Willem II neemt de leiding.

60' Fran Sol hoopt nog altijd topscorer van Nederland te worden. De Spanjaard schiet wat gehaast (en dus over).

57' Een enorme kans voor Azzaoui. Hij laat gelijk zien dat hij er is.

55' De stadionspeaker in Zwolle noemt hem Azzzousi. Laten wij het maar wel goed doen: Ismail Azzaoui komt binnen de lijnen bij Willem II. Hij vervangt Jordy Croux.

48' Dat is een aderlating. Freek Heerkens verlaat het veld met een blessure. Damil Dankerlui komt binnen de lijnen.

45' 0-0, halverwege. Dat de Tilburgers niet op achterstand staan is aan een man te danken, doelman Timon Wellenreuther. Als de ploeg van Reinier Robbemond na rust niet beter gaat spelen, lijkt een nederlaag niet te voorkomen.

38' De Zwolse storm is gaan liggen. Willem II heeft de boel wat meer onder controle, maar komt niet tot kansen.

19' Wellenreuther houdt Willem II op de been in Zwolle. De doelman keert op fraaie wijze een inzet van Namli.

15' De eerste kans voor de gasten. Fran Sol kopt goed door op Jordy Croux, die te gehaast schiet. Bal gaat over.

12' Willem II heeft veel balbezit, maar de kansen zijn voor PEC. Namli is de gevaarlijkste man bij de thuisploeg.

5' PEC-aanvaller Younes Namli kan de bal niet goed aannemen, anders had hij een goede kans gekregen. Meteen daarna test Youness Mokhtar doelman Timon Wellenreuther met een schot van afstand.

1' Ben Rienstra is geblesseerd en ontbreekt vandaag. Freek Heerkens draagt daarom de aanvoerdersband.