Zeer grote brand bij diervoederfabriek Vobra in Loosbroek, nog de hele dag nablussen - Omroep Brabant
Video

Zeer grote brand bij diervoederfabriek Vobra in Loosbroek, nog de hele dag nablussen

30 april 2018 om 06:00
nl
Er woedde maandagochtend een grote uitslaande brand in Loosbroek. Het bedrijf Vobra special petfoods, dat honden- en kattenvoer produceert is helemaal in vlammen op gegaan. De gemeente Bernheze liet rond kwart over negen weten dat de brand onder controle is. Wel wordt er de hele dag nageblust.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De brand ontstond zondagnacht rond 3.50 uur bij Vobra Diervoeders aan de Dorpsstraat in het centrum van het dorp.

Wachten op privacy instellingen...

Diverse corpsen helpen
De brandweer kreeg hulp van diverse andere korpsen in de omgeving. Gevreesd werd dat het vuur zou overslaan naar naast  gelegen panden. Maar dat heeft de brandweer weten te voorkomen. Het bedrijfspand is, zoals dat heet, gecontroleerd uitgebrand. Wel komt er rond half vier nog een bouwkraan ter plaatse om te helpen bij het nablussen. Met de kraan zal een deel van de silo gedemonteerd worden zodat er beter binnen geblust kan worden.

Onder andere de brandweerkorpsen uit Oss, Uden, Erp en Veghel sprongen bij. 

Wachten op privacy instellingen...

Drama
Voor de eigenaren van het bedrijf, Gerard en Jo van Krieken, is de brand een enorm drama: "Hun levenswerk is in vlammen opgegaan". zegt schoonzoon Bert Vermeltfoort. Opa van Krieken is het bedrijf in Loosbroek begonnen en het is steeds groter geworden.  Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Veghel. Vermeltfoort denkt dat de brand is ontstaan door blikseminslag. De brandweer kan nog niets over de oorzaak zeggen. 

Rookpluim

Er trokken grote rookpluimen over Loosbroek. Volgens de brandweer is de zwarte rook veroorzaakt door een opslag van vetten die bij de productie van honden en kattenvoer wordt gebruikt. Er zouden geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. 

De Dorpsstraat is gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.