Rabobank Oudenbosch verbreekt banden met beveiligingsbedrijf, twee beveiligers zijn aangehouden

30 april 2018 om 10:23
Onderzoek naar de kluisjesroof in Oudenbosch. (foto: Omroep Brabant)
Onderzoek naar de kluisjesroof in Oudenbosch. (foto: Omroep Brabant)
Vanaf 1 mei wordt de Rabobank in Oudenbosch niet meer beveiligd door beveiligingsbedrijf EBN. Dat laat een woordvoerder van de bank weten. Maandagochtend werden twee voormalige medewerkers van het beveiligingsbedrijf opgepakt in verband met de spectaculaire kluisjesroof begin maart.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

De Rabobank laat wel weten dat de keuze voor een ander beveiligingsbedrijf niet komt door de aanhouding van de twee medewerkers van het bedrijf. "Na het weekend van 3 en 4 maart zijn we al gaan kijken naar een nieuwe partij", laat de woordvoerder van de Rabobank weten.

De politie heeft maandagochtend twee mannen uit Roosendaal en Etten-Leur opgepakt in verband met de spectaculaire kluizenroof. De twee waren werkzaam voor het bedrijf dat de beveiliging doet en zijn maandag ook op non-actief gesteld. 

'Blij met aanhoudingen'
"Wij zijn blij dat de aanhoudingen zijn gedaan", laat de bank weten. "Met de klanten van de bank blijven wij momenteel in gesprek over een goede afwikkeling van de zaak."  Directeur Johan Staes: "Ik heb vanochtend het personeel kort bij elkaar geroepen en ingelicht. Ze reageerden opgelucht, maar vonden het ook jammer dat er mensen van het beveiligingsbedrijf bij betrokken. Mensen die ze ook persoonlijk kennen."

Politie en justitie vermoedden van meet af aan dat de roof een ’inside job’ was, omdat het beveiligingssysteem in de bank gemanipuleerd was. Staes: "Er was geen directie indicaties voor een inside job. Maar het was een van de mogelijkheden." 

Kilo goud en kilo zilver
Een van de gedupeerden is opgelucht. "Blij dat er nu aan aanknopingspunt is en dat het allemaal opgelost gaat worden. Ik hoop dat mijn spullen nu terugkomen", vertelt een vrouw. "In de kluis lag een kilo goud en een kilo zilver ter waarde van 35.000 euro. Dat had mijn overleden man voor me achtergelaten. Mijn man was er tegenstander van dat we het bij de bank zouden bewaren. Achteraf heeft hij gelijk gekregen."

Inval in zonnestudio
De politie deed maandagochtend invallen in woningen in Roosendaal en Etten-Leur. Later volgde er ook een inval bij zonnestudio C'est la Vie in Zundert. Dat bedrijf zou vermoedelijk op naam staan van een van de opgepakte verdachten. 

De zonnestudio laat op Facebook-pagina weten 'wegens omstandigheden' maandag vanaf 12.00 uur open te gaan. 

Wachten op privacy instellingen...