Video

Verstandelijk gehandicapten gaan los op hardcore tijdens eigen mini-Dominator

2 mei 2018 om 20:23
nl
Ruim honderd jongeren met een verstandelijke beperking gingen woensdagavond los op hardcore. Normaal is zorgcentrum de Donksbergen in Duizel een rustige en prikkelarme omgeving, nu tijdelijk een festivalterrein.
Geschreven door

"Op festivals kijken mensen me vaak raar aan, omdat ik een beetje anders ben", vertelt Chantal van der Zanden (27) uit Eersel. "Hier kan ik echt mezelf zijn. Ik ga helemaal los! Ik geef dit festival een dikke tien!"


Energie
Stefan gaat zelfs op de grond liggen tijdens het dansen. Om hem heen ontstaat een grote groep met klappende mensen. "Ik kan nu echt mijn energie kwijt. Dit is echt hardcore", schreeuwt de 20-jarige Stefan van Cuijck om boven de muziek uit te komen.

Het bijzondere is dat verschillende dj's op het mini-festival staan, die normaal ook op het enorme hardcorefestival Dominator draaien. Zo ook Joyce Eijssen, bekend als dj Amada. "Het is echt geweldig om hieraan mee te werken! Ze genieten echt." Ook de decorstukken van het festival zijn in het klein nagemaakt.

Dinsdagmiddag werd er samen met vrijwilligers geklust aan schilderijen om de feestzaal mee aan te kleden en mooie feestkleding te maken. Bewoner Sander steekt de handen flink uit de mouwen maar kijkt vooral uit naar het grote feest die avond: "Ik vind de muziek heel leuk en luister er vaak naar als ik ga chillen." Hij is dus groot fan van hardcore maar moet nog wel even oefenen met 'hakken'. "Dat is best moeilijk", zegt hij met een grijns op zijn gezicht.

Mini-Dominator
Ook Nikita van Seggelen van Dominator is dolblij met het evenement en helpt al jaren mee met het organiseren van de mini-Dominator in Duizel. "Het is geweldig om te zien hoe blij iedereen is met onze komst, dat verveelt nooit". Naast het klussen en knutselen voor het hardcore-festijn worden ook andere klussen aangepakt. "De locatie heeft aangegeven dat de bewoners graag willen dat er panelen worden geschilderd en dat er een nieuwe zwembadtrap komt." Die zwembadtrap is voor algemeen gebruik zodat vanaf nu alle bewoners er gebruik van kunnen maken.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.