'Gevaarlijkste kruispunt van Nederland' wordt aangepakt na ernstige aanrijdingen

4 mei 2018 om 09:03 • Aangepast 20 november 2020 om 19:02
nl
De gemeente Breda pakt de kruising van de Nieuwe Prinsenkade met de Adriaan van Bergenstraat aan, waar de laatste tijd verschillende ongelukken gebeurden. Bij een van die ongelukken raakte de 34-jarige Robbie zwaargewond. De voetgangersoversteekplaats wordt 'grondig' opnieuw ingericht, eerder dan gepland.
Profielfoto van de Bekker PeterProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door
de Bekker Peter & Raymond Merkx

Robbie werd in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober 2017 aangereden door een automobilist toen hij de weg overstak. De bestuurder van de donkerblauwe Citroën C3 ging er vervolgens vandoor. Robbie vocht na het ongeluk enige tijd voor zijn leven. Begin februari werd in verband met deze aanrijding een 24-jarige man aangehouden.

Begin december was het weer raak op het kruispunt, dat volgens buurtbewoners 'het gevaarlijkste van Nederland' is. Toen werd daar een fietser aangereden

Lichtmasten
Om de situatie op het kruispunt te verbeteren, zijn er al extra lichtmasten geplaatst. Die moeten automobilisten die vanaf de Hoge Brug en de Adriaan van Bergenstraat komen beter zicht bieden.  "Het is hier ontzettend druk. Alles komt bij elkaar: bussen, voetgangers, fietsers en taxi's. Het wordt ook steeds drukker", weet wethouder Boaz Adank. 

De gemeente overweegt daarom ook grotere maatregelen, zoals het verplaatsen van het huidige zebrapad, de taxistandplaats en de locatie waar de 'uitbussen' stoppen. Verder wordt gekeken naar snelheidsbeperkende maatregelen.

Of de gemeente niet wat laat wakker wordt, na twee ongelukken? "Nee, ook voor die tijd had dit kruispunt onze aandacht. Door de ongelukken hebben we wel een aantal dingen versneld", vervolgt Adank. "Bij de ongelukken hielden mensen zich niet aan de regels. Je kunt de inrichting nog zo goed maken, maar het houdt snel op als iemand de regels overtreedt."

De wethouder hoopt dat de kruising over een jaar helemaal aangepakt is. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.