Video

NAC-fans plagen aanhang FC Twente, duel gestaakt door vuurwerk op het veld [VIDEO]

6 mei 2018 om 16:00
nl
De supporters van NAC hebben het zondagmiddag flink gemunt op het gedegradeerde FC Twente. Met een ludieke spandoekactie worden de Tukkers de gehele wedstrijd gepest. De fans van FC Twente reageerden door vuurwerk op het veld te gooien waardoor het duel enige tijd werd gestaakt.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

‘Jullie tegen iedereen’ staat aan het begin van het duel te lezen op een spandoek dat de duizend meegereisde NAC-fans hebben meegenomen. Hiermee wordt door de Bredanaars gerefereerd aan de leus ‘Wij tegen iedereen’ van de fans van FC Twente.

Wachten op privacy instellingen...

‘Jullie tegen MVV’
Tijdens de wedstrijd werd het spandoek een aantal maal gewijzigd. Het werd ‘Jullie tegen MVV’ en later nog door andere clubs uit de Jupiler League.

De degradatie van FC Twente werd er vrijdagnacht ook al ingewreven door de supporters van NAC. Die bezochten het stadion in Enschede en dropten daar 500 kilo zout

Wachten op privacy instellingen...

De fans van FC Twente op Vak P, de harde kern, waren minder ludiek. Zij gooiden in de 51e minuut zoveel vuurwerk op het veld dat het duel korte tijd werd gestaakt. "Ik zag de bal amper nog en heb maar aan de scheids gevraagd om het stil te leggen. Dat heeft hij ook gedaan", aldus doelman Nigel Bertrams. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.