Video

Deze vrijwilligers houden het Philips Stadion brandschoon: eerst vegen, dan voetbal kijken

6 mei 2018 om 17:32
nl
Iedere thuiswedstrijd zijn ze paraat. De schoonmakers van Wijksteunpunt PSV. Mensen met psychische problemen of een verstandelijke beperking zorgen ervoor dat het Philips Stadion schoon blijft. Terwijl de wedstrijd bezig is, vegen zij de gangen schoon.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Zwaar werk is het niet, zegt een van de begeleiders van de schoonmaakploeg. Het is tien minuten vegen en daarna lekker voetbal kijken: "Daar gaat het eigenlijk om." 

'Stadion is mijn tweede huis'
Jeffrey is een van de vrijwilligers. Deze laatste thuiswedstrijd is hij heel snel klaar, want er ligt weinig rommel in de gangen. Soms is dat wel anders. Erg vindt hij het niet om de troep van andere mensen te moeten opruimen: "Het hoort erbij en het Philips Stadion is mijn tweede huis". 


Sociale contacten
Ook vrijwilliger Guus vindt het schoonmaken leuk werk: "Ik deed dat vroeger bij de gemeente Eindhoven ook. Het is fijn voor de sociale contacten, je bent onder de mensen. Als we klaar zijn mogen we, als er plaats is, op de tribune zitten om naar de wedstrijd te kijken." Deze laatste thuiswedstrijd is een makkie voor de schoonmakers, omdat er weinig troep is. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.