Video

Pippa (3) kreeg nachtmerries van show van K3 en daarom wil moeder Ilse haar geld terug

6 mei 2018 om 23:16
nl
Het had een leuke middag moeten worden voor de Eindhovense Ilse Wasser, haar man en hun 3-jarige dochter Pippa. Pippa is een groot fan van K3 en dit weekend deden de Belgisch dames voor het eerst Nederland aan met hun nieuwste show. Het optreden in het Beursgebouw in Eindhoven viel echter niet in goede aarde: "Ik vind het heel erg dat dit haar zo bang heeft gemaakt."
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

Ilses dochter had zich erg op het optreden verheugd. "Toen ze vanmorgen wakker werd, begon ze al te stralen", vertelt ze. Maar halverwege de show slaat de stemming opeens om, uiteindelijk besluiten ze de zaal zelfs vroegtijdig te verlaten.

Monsterachtig ding
Het moment waarop het mis ging was tijdens een scene waarin het karakter 'de mottige mot' zijn opwachting maakt. Volgens Ilse 'een eng monsterachtig ding met een hele harde stem en een enge bulderende lach'. De meiden van K3 gaan in de voorstelling de strijd met het beest aan.

In het begin ging het nog wel, maar toen de mot voor de derde keer ten tonele verscheen werd het de 3-jarige Pippa te veel en wilde ze naar huis.

Meerdere klachten
Het karakter heeft bij eerdere shows van K3 in België ook voor ophef gezorgd. Bij de producent Studio 100 kwamen volgens de krant Het Laatste Nieuws meerdere klachten binnen van ouders wiens kinderen het beest te eng vonden.

"We waken erover dat K3 zelf niet bang is van de ‘Mottige Mot’, maar heldhaftig de strijd aangaat. We hopen dat de fans zich daaraan kunnen spiegelen", laat een woordvoerder van Studio 100 weten.  

Niet alleen moeders en kinderen storen zich aan de mot:

Geld terug
Ilse laat het er niet bij zitten. De avond na het optreden had haar dochter nachtmerries en kostte het Ilse de grootste moeite haar ervan te overtuigen dat de mottige mot niet echt bestaat.

"Ik ben boos omdat wij in onze opvoeding rekening houden met spannende televisiebeelden en onze dochter niet zomaar blootstellen aan zaken waar zij nog veel te jong voor is." Ze heeft bij de website waar ze de tickets gekocht heeft haar geld teruggevraagd en denkt dat meer mensen dat zullen doen: "Er zijn veel meer ouders vroegtijdig weggegaan. Ik verwacht dat er veel klachten gaan komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!