‘Aan de stropdas over tafel trekken’, directeur Parkschap Biesbosch zwaar onder vuur over betaalplan - Omroep Brabant
Video

‘Aan de stropdas over tafel trekken’, directeur Parkschap Biesbosch zwaar onder vuur over betaalplan

7 mei 2018 om 10:34
nl
“Nog maar eens een keer met de stropdas over tafel trekken, zou ik haast zeggen. Want het moet maar eens afgelopen zijn.” Directeur Gerard de Baaij van het Parkschap Nationaal Park de Biesbosch moet onmiddellijk ophouden om het plannetje uit te venten, dat gebruikers van de Biesbosch in de toekomst zouden moeten gaan betalen. ChristenUnie-politicus Hermen Vreugdenhil neemt keihard stelling tegen de directeur. “Anders moeten we maar eens een stevig gesprek aangaan.”
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Het Statenlid en gemeenteraadslid van de gemeente Werkendam is het meer dan beu dat het Parkschap bezig blijft over betalen voor de Biesbosch. “De laatste drie vier jaar komt dat plannetje iedere keer terug. De gemeente Werkendam is mede-eigenaar van het Parkschap en we hebben al eerder duidelijk gemaakt dat er geen draagvlak voor dat plan is en dat wij het niet willen.”

Dat de directeur en het Parkschap toch keer op keer bezig blijven, moet afgelopen zijn. “Dan hebben we een ander gesprek met elkaar te voeren, dit moet ophouden.”

Achter de rug om
Vreugdenhil neemt het directeur Gerard de Baaij bijzonder kwalijk dat hij de afgelopen maanden een soort tournee langs de diverse watersportverenigingen heeft gemaakt om draagvlak te vinden voor zijn betaalplan. “Nu blijkt dus dat hij achter de rug om van de gemeenteraad deze tournee voert en dat kan absoluut niet. Het moet duidelijk zijn: er wordt niet betaald voor recreatie in de Biesbosch en grootschalige recreatie daar zitten we niet op te wachten.”

De afgelopen tijd hield het Parkschap een warm pleidooi voor het betaalplan op bijeenkomsten van watersportverenigingen in Werkendam en in Hank. “Die man hebben ze weggefloten, want die had zijn huiswerk niet gemaakt. Hij bakte te er helemaal niets van”, zegt havenmeester Bert Stam.

Hij moet stoppen
Dat het Parkschap bezig is om het plannetje door te drukken wordt ook bevestigd door Hermen Vreugdenhil, die zelf een bootje heeft liggen in Hank. “Hij is hier ook geweest. En nogmaals dit moet stoppen. Hij doet dit achter de rug van de gemeenteraad om en dat kan niet. Dat moet maar eens duidelijk zijn.”

Eerder keerde ook de provinciale fractie van het CDA zich tegen het plan.

'Niet voor de voeten lopen'
De Baaij wil op dit moment niet meer reageren op alle commotie. Verder zei hij nu het bestuur van het Parkschap niet voor de voeten te willen lopen. Dat bestuur moet nu met alle commotie kijken wat de richting wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.