Politie gaat opnieuw in water Liessel zoeken naar auto van twee mannen die al 44 jaar vermist zijn

8 mei 2018 om 15:46
nl
De politie gaat binnenkort met een magnetometer op zoek naar de auto van twee vermiste mannen uit Asten. Piet Hölskens en Hans Martens uit Asten worden al sinds 1974 vermist. Afgelopen maart zocht de politie nog met sonarapparatuur naar de auto in het water van De Brink in Liessel. Dat leverde niets op.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Tijdens de zoektocht in maart kreeg de politie een goed beeld van de bodem van De Brink. Met de zogenoemde magnetometer kunnen de specialisten straks ook onder het zand kijken en zo wellicht de auto van de twee mannen ontdekken.

Hans en Piet waren respectievelijk 21 en 22 jaar oud toen zij verdwenen na een avondje stappen in Deurne. Sindsdien is er niks meer van ze vernomen.

Familie blij met nieuw zoekpoging
Ook hun Fiat 850 Coupé werd nooit gevonden. In de jaren die volgden werden meerdere zoektochten op touw gezet, allemaal zonder resultaat. Eind vorig jaar kwam er info binnen bij de politie dat ze te water zouden zijn geraakt in Liessel.

De familie is vorige week door de politie ingelicht over de nieuwe zoekactie. “Wij vinden het heel fijn dat er verder wordt gezocht en blijven hoop houden dat er zelfs na 44 jaar een einde komt aan alle onzekerheid over het lot van Piet en Hans”, laat de familie weten.

Op de sonarbeelden van de bodem was de auto niet te bekennen, maar de politie sluit niet uit dat het voertuig onder het zand ligt. De magnetometer moet uitkomst bieden. De magnetometer is een apparaat dat, zoals de naam al doet vermoeden, ijzerhoudende objecten kan detecteren.

'Auto kan op dertig meter diepte worden opgespoord'
Een specialist van de politie legt uit: "Door deze afwijkingen te analyseren kunnen ijzerhoudende objecten die op en onder de waterbodem liggen, worden opgespoord. Een object als een auto kan zelfs op een diepte van dertig meter worden gedetecteerd."

Het is nog niet duidelijk wanneer de scan wordt gemaakt. Daarover overlegt de politie met een gespecialiseerd bedrijf. De resultaten van de scan zullen ook niet meteen bekend zijn. Pas als uit een uitgebreide analyse blijkt of er mogelijk een auto onder het zand ligt, wordt er gekeken naar vervolgacties.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.