73 mensen willen wethouder worden in Hilvarenbeek

8 mei 2018 om 17:46
nl
Voor drie wethoudersposten in de gemeente Hilvarenbeek hebben zich maar liefst 73 kandidaten zich gemeld. Het gaat om 9 vrouwen en 64 mannen. De gemeenteraad besloot een vacature voor het wethouderschap nadat de vier politieke partijen ervoor kozen om de komende periode raadsbreed te gaan samenwerken.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De keuze voor een raadsbrede samenwerking is al bijzonder maar de gekozen selectieprocedure voor de wethouders is echt vooruitstrevend, zegt een gemeentewoordvoerder. 

Drie sollicitanten uit Hilvarenbeek
Van de 73 kandidaten die hebben gesolliciteerd komen er drie uit de gemeente Hilvarenbeek. Van de sollicitanten hebben er 32 ervaring als wethouder. Vijf raadsleden gaan de selectie maken.

Burgemeester Ryan Palmen vond dat er wel wat weinig vrouwen hebben gesolliciteerd in verhouding. "Dat viel mij wat tegen, maar goed daar ga ik jammer genoeg niet over", zegt de burgemeester. 

Ervaring?
De burgemeester heeft zelf geen zeggenschap over de sollicitanten., maar is benieuwd wie zijn nieuwe collega's worden. Volgens Palmen zouden het zomaar mensen kunnen worden zonder bestuurlijke ervaring. "Maar het is natuurlijk wel een pre."

Op 15 mei worden de sollicitatiegesprekken gehouden. Volgende maand kunnen de wethouders aan de slag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.