De eindexamens beginnen weer, meld je klachten bij ons

14 mei 2018 om 10:57
nl
Een spannende dag voor zo’n 200.000 leerlingen in Nederland. De centrale eindexamens beginnen vandaag. Vmbo-leerlingen trappen af met Engels en Nederlands, havisten met natuurkunde en vwo’ers met wiskunde.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

De examens duren ruim twee weken. Op dinsdag 29 mei worden ze afgesloten met bijzondere talen als Fries, Russisch en Arabisch. 

Omroep Brabant is maandagmiddag bij Dr.-Knippenbergcollege in Helmond. 350 Leerlingen doen hier eindexamen. De sfeer is lichtgespannen, vooral onder de vmbo-leerlingen, die examen Nederlands op de planning hebben staan. 

Digitale examens
Op het vmbo basis en het vmbo kader worden veel examens digitaal afgenomen. Scholen kunnen zelf plannen wanneer ze de digitale examens afnemen. Zij konden een datum kiezen tussen 3 april en met 22 juni 2018.

Omroep Brabant klachtenlijn
Heb jij een bijzondere klacht of wil je even je verhaal kwijt? App dan naar onze klachtenlijn: 06-82658806. Let wel: wij kunnen aandacht aan je klacht besteden, maar we kunnen het niet oplossen. Daarvoor kun je terecht bij scholen of bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Vorig jaar kwamen er ruim 189.000 klachten binnen bij de scholierenorganisatie. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Omroep Brabant gaat iedere ochtend langs bij een middelbare school voor radioprogramma Wakker! Aan het eind van de middag bespreken we het in radioprogramma Afslag Zuid. Bijzondere verhalen vind je online terug. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!