Truck verandert complete loods in een ravage: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt' - Omroep Brabant

Truck verandert complete loods in een ravage: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

14 mei 2018 om 21:45
nl
Een vrachtwagen heeft maandagavond een ravage aangericht bij een loods aan de Nieuwedijk in Odiliapeel. De truck bleef haken achter een stalen deurstijl en trok vervolgens de hele voorpui om. Niemand raakte gewond.
Geschreven door

Na onderzoek is gebleken dat de vrachwagen na een spoelbeurt de laadklep nog omhoog had staan. Vrachtwagenchauffeur Marcel kwam met de schrik vrij. "Ik zit al vijfentwintig jaar achter het stuur, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", aldus de verbouwereerde trucker.

Aanvankelijk geen probleem
Rond half negen reed hij zijn vrachtwagen achteruit de loods in. Dat ging zonder problemen. Binnen werd vervolgens de oplegger gereinigd. "Ik had de vrachtwagen kort daarvoor opgehaald om spinazie te laden. Hij moest eerst nog even gespoeld worden", aldus Marcel.

Na de poetsbeurt reed de vrachtwagen langzaam de loods uit. Met de luchtvering in de rijstand, waardoor de oplegger waarschijnlijk een fractie hoger uitviel dan voor de poetsbeurt. Het was in ieder geval voldoende om te blijven haken achter de stalen lijst van de loodsdeur.

Werk aan de winkel
De omlijsting werd vervolgens over de cabine heen getrokken en de stenen muur viel links en rechts helemaal in stukken. Nadat de stofwolken waren opgetrokken, konden medewerkers van het getroffen mestdistributie- en loonbedrijf in Odiliapeel aan het opruimen. Ook de Omgevingsdienst Brabant Noord is in actie gekomen, ze heeft ter plaatse onderzoek verricht. Er is geen mest of asbest vriijgekomen.
 
De vrachtwagen is inmiddels geborgen. Het ruimen van puin gaat dinsdag verder. De eigenaar durft nog geen schatting te maken van het schadebedrag.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.