PSV’er Gastón Pereiro ontbreekt in WK-selectie Uruguay

16 mei 2018 om 09:51
nl
Gastón Pereiro gaat deze zomer niet met Uruguay naar Rusland. De middenvelder annex aanvaller van PSV is niet opgenomen in de voorlopige selectie van 26 man. Bondscoach Oscar Tabarez laat de 22-jarige Pereiro deze zomer dus links liggen.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Pereiro speelde een redelijk seizoen bij PSV, de Uruguayaan was vooral in de topwedstrijden van waarde voor de Eindhovenaren. Statistisch gezien maakte Pereiro een uitstekend seizoen door, met elf doelpunten en zes assists was hij van waarde in het kampioensteam van Phillip Cocu. 

Geen basisspeler

Toch was Pereiro dit seizoen geen onbetwiste basisspeler bij PSV. Van eind januari tot midden februari zat hij zelfs vijf wedstrijden achter elkaar op de bank zonder ook maar één minuut in actie te komen. "Het is toch wel opvallend dat Pereiro niet eens bij de voorselectie zit", zegt PSV-clubwatcher Twan Spierts van Omroep Brabant. "We weten dat Pereiro in de topwedstrijden altijd uitblinkt en scoort op de belangrijke momenten." Pereiro speelde tot dusver één interland voor zijn land. Wel zat hij al meerdere keren bij de selectie. 

Wachten op privacy instellingen...

Gudmundsson wel naar WK

Voor een aantal andere PSV’ers kwam er afgelopen dagen wat beter WK-nieuws naar buiten. IJslander Albert Gudmundsson mag naar Rusland deze zomer. De 20-jarige buitenspeler kwam dit seizoen vooral in actie voor Jong PSV (vijftien wedstrijden), terwijl hij bij het eerste van de Eindhovense club één basisplaats kreeg toebedeeld, en acht keer mocht invallen. Toch zit hij wél bij de 23-koppige selectie van IJsland. Ook masseur Eddy Pepels gaat naar het WK. Hij gaat met België mee naar Rusland.

Wachten op privacy instellingen...

Voorselectie
Santiago Arias is opgenomen in de voorlopige selectie van Colombia. De rechtsback, vorige week nog uitgeroepen tot speler van het jaar in de eredivisie, is een vaste klant in de Colombiaanse selectie. Ook Hirving Lozano is opgenomen in de voorselectie van Mexico. De PSV-spelers zullen naar alle waarschijnlijkheid gewoon bij de 23-koppige selecties zitten.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.