Video

Een ode aan tophockeyster Maartje Paumen, die stopt en assistent-coach wordt bij MOP [VIDEO]

18 mei 2018 om 07:36
nl
Maartje Paumen zet een punt achter haar actieve loopbaan. De Bossche stopt als hockeyster bij het Belgische Royal Antwerp en gaat komend seizoen aan de slag als assistent van hoofdcoach Ageeth Boomgaardt bij het vrouwenteam van de Vughtse hockeyvereniging MOP. Dat komt uit op het op een na hoogste niveau.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Paumen speelde 235 interlands, daarin was ze goed voor 195 doelpunten. Ze won onder meer twee keer goud tijdens de Olympische Spelen. Met HC Den Bosch, tot dit seizoen jarenlang haar club, won Paumen elf landstitels en tien keer de Europacup I. Ze is topscorer aller tijden in de hoofdklasse met 368 doelpunten.


'Ageeth is een prachtige mentor'

“Wij zijn erg blij met de komst van Maartje", laat Remco van Lotringen - commissaris tophockey van MOP dames 1 - weten. "Haar kennis en ervaring als speelster kan van grote waarde zijn voor onze vrij jonge ploeg. Ageeth en Maartje kennen elkaar goed en vullen elkaar goed aan."

“Voor mij is dit een mooie start om mij te ontwikkelen in het trainersvak", benadrukt Paumen. "Ageeth is voor mij een prachtige mentor. Er staat bij MOP een jonge, ambitieuze groep meiden die beter wil worden. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.