Lange files luiden het pinksterweekend in, verkeer richting zuiden staat vast bij Eindhoven

18 mei 2018 om 16:34
nl
De voorspelde verkeershinder aan het begin van het pinksterweekend, begon vrijdagmiddag in volle hevigheid. De Brabantse snelwegen liepen overal vast. Ten zuiden van Eindhoven stonden tot acht uur 's avonds nog lange files. Ook bij Tilburg stond er op dat tijdstip nog een file van 5 kilometer.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Na een ongeluk op de A2 bij Maarheeze ontstond er ruim 25 kilometer file op de snelweg. Nadat de bergingswerkzaamheden waren afgerond en het verkeer langzaam op gang kwam, volgde een aanrijding tussen een motor en auto. Dat veroorzaakte opnieuw voor veel verkeershinder. De vertraging liep op tot een uur en een kwartier. Pas na acht uur 's avonds loste de file richting het zuiden langzaam op.

Wachten op privacy instellingen...

Ook tussen Breda en Antwerpen, bij knooppunt Galder, stond het vrijdagmiddag lang vast. De file bereikte daar een lengte van bijna tien kilometer. De randweg onder Tilburg bood eenzelfde aanzicht. Veel stilstaan of langzaam rijdend verkeer tot acht uur in de avond.

Verkeer op de A59 vanuit Terheijden en Oss naar het knooppunt Zonzeel had tot zes uur te kampen met forse vertraging. 

Duitsers
Duitse toeristen die vanuit Venlo ons land binnenkwamen, werden 's middags op de A67 onthaald met veel vertraging op de route. Tussen de afrit bij Liessel tot aan knooppunt Leenderheide bij Eindhoven stonden over een lengte van 25 kilometer files met stilstaand en langzaam rijdend verkeer. 

N279
Behalve op de Brabantse snelwegen, ondervond het verkeer grote hinder op de N279. Op de weg langs de Zuid-Willemsvaart gebeurde rond twee uur 's middags een ongeval bij Keldonk. Niemand raakte gewond, maar het verkeer moest worden omgeleid voor bergingswerkzaamheden. Tegen vijf uur stonden er nog steeds kilometers file, van Beek en Donk naar Veghel en omgekeerde richting. 

Aan het einde van de middag registreerde het ANWB op de Nederlandse wegen 125 files met een totale lengte van 597 kilometer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!