18.000 bezoekers voor Duitse oorlogsvoertuigen tijdens Militracks in Overloon - Omroep Brabant
Video

18.000 bezoekers voor Duitse oorlogsvoertuigen tijdens Militracks in Overloon

20 mei 2018 om 17:09
nl
Het evenement Militracks bij het oorlogsmuseum in Overloon trok zaterdag en zondag meer dan 18.000 bezoekers, een record. Publiekstrekker van de negende editie dit jaar was de Duitse Königstiger tank die speciaal voor de gelegenheid van een museum in Frankrijk naar Overloon was getransporteerd.
Geschreven door

Militracks is het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers konden niet alleen kijken maar ook meerijden op een van de tientallen Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en tanks. Er waren meer dan negentig Duitse militaire voertuigen te zien. 

Rijdende voertuigen
Veel Duits oorlogsmaterieel werd na de oorlog vernietigd. Volgens de organisatie is het daarom belangrijk dat bezoekers de voertuigen 'rijdend' kunnen ervaren. 

Nieuw dit jaar was de restauratiewerkplaats waar deskundigen uitleg gaven over hoe de oude voertuigen gerestaureerd worden. Het lekkere weer op beide dagen zorgde voor enorme belangstelling uit zowel binnen- als buitenland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.