Video

Spotters Vliegbasis Gilze-Rijen hebben wind tegen

22 mei 2018 om 17:12
nl
"De wind staat verkeerd voor het perfecte plaatje." Tientallen Spotters verzamelden dinsdag rond Vliegbasis Gilze-Rijen om de toestellen te zien binnenkomen die meedoen aan de grote NAVO-oefening APROC. Maar helaas, de wind stond verkeerd.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Gijs ten Velde jaagt al jaren met z'n grote telelens op allerlei exotische vliegtuigen. De vliegtuigspotter uit Gilze had enkele tientallen collega-spotters opgetrommeld om rond de landingsbaan van Vliegbasis Gilze helikopters en vliegtuigen vast te leggen, die meedoen aan de NAVO-oefening.

Tekst gaat door onder video

 

Wind tegen
Naast de professioneel ogende spotters was er een groot aantal andere belangstellenden dat aan beide kanten van de landingsbaan een mooie foto van de toestellen probeerde te maken. Maar volgens Edward Antonissen uit Rijen, die al jaren met zijn camera op jacht is, valt het met de foto's een beetje tegen.

Tekst gaat door onder video

 

Afwachten
Aan de NAVO-oefening doet een groot aantal militaire helikopters en vliegtuigen mee. Bijzondere exemplaren zijn een Zweedse Black Hawk-helikopter, een Italiaanse EH101 en een Italiaanse Gulfstream. Maar Robin Woertman uit Tilburg wacht met zijn telelens vooral op twee andere toestellen.

Tekst loopt door onder de video

 

Alle toestellen die dinsdag aankwamen, doen tot en met 6 juni mee aan reddingsoperaties op diverse gebieden in Nederland en België. Samen met vijfhonderd militairen uit tien NAVO-landen oefenen zij reddingsoperaties voor piloten. Gilze-Rijen, de thuisbasis,  is de basis van waar vandaan gevlogen wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.