Boswachter vindt geslachte schapen: 'Ze zijn eerder uit een wei in de buurt gejat'

23 mei 2018 om 18:01
nl
Een onsmakelijke vondst deed boswachter Erik de Jonge woensdagmiddag in het buitengebied van Bergen op Zoom. Dit keer geen drugsafval of huisvuil, maar geslachte schapen, verdeeld over een paar vuilniszakken.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

"Jakkes! De geur van deze gedumpte vuilniszakken deed me al voor iets dergelijks vrezen", schrijft De Jonge op Twitter. Op de bijgevoegde foto zien we een schapenkop en nog wat ander 'restafval'.

Gestolen
Volgens de boswachter zijn de beesten eerder in de week gestolen bij een boer die een kilometer verderop zijn boerderij heeft. 

"Ik heb hem aan de lijn gehad, hij was woedend. Toen heb ik hem uitgenodigd om naar de beesten te komen kijken. Hij zegt met 100 procent zekerheid te kunnen zeggen dat het zijn schapen zijn."

Er zijn volgens De Jonge aanwijzingen over een mogelijke dader. "Daar gaan we morgen mee verder. We hebben sterke aanwijzingen, de politie gaat hier ook bij betrokken worden", zo laat hij weten.

Boer komt kijken
De boer waarvan eerder de schapen gestolen zijn, komt woensdagavond de vondst van de boswachter bekijken. Dan zal blijken of het inderdaad zijn schapen zijn.

Ramadan?
Volgens de boswachter heeft de vondst mogelijk te maken met de ramadan, de islamitische vastenmaand, die nu een week gaande is.  

De Jonge: "In deze periode hebben we wel vaker slachtafval van schapen gevonden. Ik weet niet of er deze keer ook een verband is. Iemand die er meer verstand van heeft zou dat wel kunnen vertellen, want je kunt het zien aan hoe het dier geslacht is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.