Video

'Cultuurwethouder Bergen op Zoom heeft wel wat uit te leggen over nepnieuws Markiezenhof'

24 mei 2018 om 07:41
nl
Meerdere partijen in Bergen op Zoom hebben moeite met de misleidende actie van de gemeente en het Markiezenhof. Ze willen maandag tijdens een commissievergadering uitleg van cultuurwethouder Arjan van der Weegen.
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

De gemeente heeft een bericht verspreid dat niet waar was. Woensdag kwam dat uit. Frank Bode van het Markiezenhof laat weten dat hij het wel een leuke publiciteitsstunt vond. De bedoeling was aandacht vragen voor het museum: "En dat is gelukt." 

Nepnieuws
Het is de vraag of dit de aandacht is die het museum wilde. Op social media zijn de reacties niet al te positief en ook hoofdredacteur Renzo Veenstra van deze omroep sprak de gemeente aan op het verspreiden van nepnieuws.

Wachten op privacy instellingen...

 

Ton Linssen, van Lijst Linssen uit Bergen op Zoom, is boos op zijn gemeente. Hij vindt dat juist de overheid niet aan nepnieuws zou moeten meewerken. "De overheid moet betrouwbaar zijn. Zeker in deze tijd van nepnieuws." Hij reageerde donderdag in Wakker!: "Het gemeentebestuur heeft geld uitgetrokken voor storytelling, maar als je daar zo mee omgaat, keert dat zich als een boemerang tegen je. En dat is jammer, want de politiek heeft toch al de reputatie onbetrouwbaar te zijn."

'Geïrriteerd'
Linssen vervolgt: "Rond 1 april zijn we er op voorbereid. Maar het gaat hier om een serieus museum, met dit soort grapjes ga je de bezoeker iets voorhouden dat niet waar is en daar raak ik door geïrriteerd." Linssen is er niet van overtuigd dat de gemeente zal leren van deze fout. Hij gaat er vanuit dat zoiets nog wel eens gaat gebeuren.

De partijen GroenLinks en GBWP willen de commotie die is ontstaan maandag tijdens een reguliere commissievergadering bespreken met de betrokken wethouder. "Het is goed om meer aandacht te krijgen voor het Markiezenhof, maar de uitwerking is geen succes en dat is jammer", aldus fractievoorzitter Evert Weys van GBWP. 

"We willen graag van de wethouder horen hoe dit heeft kunnen gebeuren." Weys verwacht dat de fracties in de raad wel een paar kritische vragen zullen stellen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.