Katwijk plande in oktober al kampioensfeest, maar Kozakken Boys wil roet in het eten gooien

24 mei 2018 om 16:51
nl
Kozakken Boys kan zaterdag kampioen worden van de Tweede divisie. Als de ploeg uit Werkendam op eigen veld van Katwijk wint, dan is de titel een feit. En dat is opmerkelijk, want juist de Katwijkers dachten in oktober al dat ze kampioen zouden worden.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Op social media ging destijds een ‘open brief’ rond waarin supporters ludiek reageerden op het feit dat de club een bliksemstart kende in de competitie.

Bekijk de brief in deze tweet: 

Wachten op privacy instellingen...

Supporters van Katwijk stelden deze brief in oktober van vorig jaar op. De ploeg haalde het volle pond uit de eerste vijf wedstrijden en ze leken zo een voorschot te nemen op de titel. De aanhang in het vissersdorp dachten met Kerst de buit al binnen te hebben en ze hadden het zelfs over een koud en sober kampioensfeest. Want het zou wel eens zo kunnen zijn dat het KNMI bij een kampioensfeest in december code geel zou hebben afgegeven in verband met de gladheid, wat doe je dan met de platte kar? Die had niet mogen rijden. Kans dat een eventueel Katwijks feest wordt afgelast in verband met de kou lijkt uitgesloten. De voorspellingen zijn er prima. 

Maar dat geldt gelukkig ook voor Werkendam:

Supporters waren er dus heilig van overtuigd dat hun team de titel al vroegtijdig op zou eisen. Katwijk leek daar ook lange tijd naar op weg te zijn. Het team heeft het hele jaar bovenaan gestaan. Maar na de winterstop vertrok de hoofdtrainer om assistent-coach te worden in Amerika. Sindsdien heeft de ploeg veel punten laten liggen. De laatste twee wedstrijden gingen zels helemaal verloren, waardoor het gat met Kozakken Boys nu nog maar een puntje is.

Zaterdag rond halfzes weten we of de ploeg alsnog langs het Katwijks gemeentehuis kan gaan of dat de spelers en de aanhang van de Zuid-Hollandse club te vroeg gejuicht hebben. Het zal in ieder geval een heet middagje worden. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.