Video

Grote actie tegen witwassen bij kapperszaken in Breda, twee arrestaties

24 mei 2018 om 18:02
nl
Bij een inval bij drie kapperszaken in Breda zijn donderdagmiddag twee personen aangehouden. De politie hield een grote integrale controle op de Haagdijk in het centrum van de stad. De politie werkt onder meer samen met de Belastingdienst, de gemeente en de arbeidsinspectie.
Geschreven door

Agenten vielen donderdag rond half zes drie kapperszaken binnen. Twee op de Haagdijk en één op de Haagweg. "We hebben signalen gekregen dat het hier niet in orde is. Daarom wordt Iedereen die aanwezig is gecontroleerd. Er wordt gekeken of ze iets op hun kerfstok hebben", laat Willem-Jan Uytdehage van de politie weten.

Arrestaties op Haagdijk
Een exploitant (30) van een kapperszaak aan de Haagdijk is opgepakt, omdat hij eerder de arbeidsinspectie zou hebben bedreigd.

De eigenaar van een andere kapperszaak (een man van 40 uit Papendrecht) ook op de Haagdijk is in de boeien geslagen, omdat bij hem gestolen spullen zijn gevonden. Ook schonk hij alcohol zonder vergunning. 

Geen onregelmatigheden bij Kapsalon Haagweg
Bij de kapsalon op de Haagweg was alles netjes in orde. Hier troffen de opsporingsdiensten geen overtredingen aan en is ook niemand aangehouden, dit ondanks eerdere berichten.

Wachten op privacy instellingen...

Witwassen
De drie panden werden helemaal doorzocht. Ook kamde de politie de woningen boven één van de panden aan de Haagdijk uit. "We controleren wie er in de panden aanwezig zijn en wat ze daar aan het doen zijn. Als ze aan het werk zijn wordt gekeken of dat legaal gebeurt." De agenten zijn voornamelijk op zoek naar witwaspraktijken en mogelijke overtredingen van de opiumwet. "Ook zijn we op zoek naar iemand die nog gezocht wordt", vertelt de woordvoerder.

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.