Is Denzel Dumfries een goede versterking voor PSV? ‘Het zou een logische stap zijn’ - Omroep Brabant

Is Denzel Dumfries een goede versterking voor PSV? ‘Het zou een logische stap zijn’

25 mei 2018 om 18:30
nl
De transfercarrousel draait op volle toeren bij PSV. Deze week werd Joshua Brenet verkocht aan TSG Hoffenheim, maar er zijn ook genoeg geruchten over toekomstige PSV’ers. Zo zou linksback Angeliño de landskampioen komen versterken, en ook sc Heerenveen-back Denzel Dumfries wordt genoemd als mogelijke aanwinst.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Volgens verschillende media is de kans aannemelijk dat Dumfries de overstap gaat maken van Friesland naar Brabant. De rechtsback kwam een jaar geleden nog over van Sparta Rotterdam, maar beleefde dit seizoen zijn echte doorbraak bij de Friezen. “Dit jaar viel Dumfries natuurlijk op door zijn aanvallende spel en voorzetten”, zegt Arjen de Boer, sc Heerenveen-watcher van Omroep Friesland. “Het zou voor Dumfries een logische stap zijn, om nu naar de top van Nederland te gaan.”

Verdedigen
De verdedigende kwaliteiten van Dumfries moeten niet onderschat worden. Dat vindt Jürgen Streppel, die Dumfries afgelopen seizoen van dichtbij aan het werk zag bij sc Heerenveen. "Hij is 'on-Nederlands', fysiek sterk en explosief", zegt Streppel. "Verdedigend heeft hij nog wat bij te leren, maar zijn mentaliteit is heel goed, en hij heeft karakter." De ex-coach van Heerenveen denkt dat PSV een goede keuze maakt, als ze Dumfries binnenhalen. "Hij moet spelen, en beter worden. De druk bij PSV is alleen wel anders dan bij Sparta of Heerenveen, dus ik ben benieuwd hoe hij daar mee omgaat."

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Dumfries zou zelf open staan voor een transfer naar Eindhoven. De rechtsback is op dit moment met Jong Oranje in Zuid-Amerika voor een oefenstage. Een stap naar PSV ziet clubwatcher De Boer wel zitten. “Het zou een behoorlijke stap zijn, maar hij is snel, kopsterk en iedereen kent hem natuurlijk van zijn aanvallende drive.” 

PSV en sc Heerenveen zouden in onderhandeling zijn. De club uit Eindhoven heeft naar verluidt een bod ter waarde van vier miljoen euro neergelegd in Friesland voor de diensten van Dumfries. Dat is niet geaccepteerd door Heerenveen. “Het zal nog een flink potje onderhandelen worden”, denkt de Boer. “Heerenveen weet dat het goud in handen heeft met deze jongen, maar ze hebben het laatste jaar verlies geleden, dus ze kunnen het geld ook goed gebruiken.” Naar verluidt wil Heerenveen zes tot zeven miljoen euro vangen voor de rechtsback. Zo ver wil PSV - vooralsnog - niet gaan. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Angeliño
Dumfries is niet de enige back die PSV op de korrel heeft. Volgens het ED is PSV in een vergevorderd stadium met Manchester City over de komst van Angeliño. De linksback, die afgelopen seizoen op huurbasis speelde voor NAC Breda, zou voor vijf miljoen euro op te halen zijn in Engeland én zou zelf open staan voor een dienstverband in Eindhoven. 

PSV-talenten
Marcel Brands heeft het nog druk in zijn laatste week bij PSV. De technisch directeur vertrekt per 1 juni naar Everton, maar voor die tijd zou hij de transfers van Dumfries en Angeliño willen afronden. Ook wordt er nog getrokken aan de nodige PSV-talenten. Zo meldt PSV op de eigen website dat de club meewerkt aan de tijdelijke vertrekken van Sam Lammers, Luuk Koopmans en Kenneth Paal. Laatstgenoemde zou in belangstelling staan van PEC Zwolle. Terwijl Lammers de nieuwe spits van VVV-Venlo zou moeten worden. Veel clubs hebben ook navraag gedaan over de situatie van Pablo Rosario, maar die blijft naar alle waarschijnlijkheid wel onderdeel van de selectie komend seizoen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.