Geslaagde internationale rentree voor Yuri van Gelder: zondag in ringenfinale van Osijek

25 mei 2018 om 17:26
nl
Yuri van Gelder heeft vrijdag bij zijn internationale rentree de ringenfinale gehaald van de wereldbekerwedstrijd in Osijek. De 35-jarige Waalwijker kwalificeerde zich als zesde voor de eindstrijd die zondag op het programma staat in de Kroatische stad.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Van Gelder kwam voor het eerst sinds de dramatisch verlopen Olympische spelen van Rio 2016 in actie in een internationale wedstrijd. Zijn score van 14,00 punten was voor de jury voldoende om voor een plek in de finale, waarin hij met zeven anderen zal strijden om de winst aan de ringen. 

De Rus Denis Abliazin was in de kwalificatie de sterkste. Hij behaalde exact één punt meer dan Van Gelder en geldt als de favoriet voor de eindzege in Osijek.

Laatste titel in 2017
Van Gelder kwam in nationaal verband voor het laatst in actie bij de NK van 2017, waar hij de Nederlandse titel aan ringen won. De turner slaagde er echter niet in zich te plaatsen voor het WK in Montreal, dat in oktober 2017 op de kalender stond.

Nog drie wereldbekerwedstrijden
Na de finale van zondag, waarin Van Gelder als derde in actie komt, volgen voor hem in juni, juli en september nog drie deelnames aan wereldbekerwedstrijden. Die worden achtereenvolgens gehouden in Slovenië (Koper), Portugal (Guimaraes) en Turkije (Mersin).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!