Tokkelen van de kerk en demonstraties met oefenmunitie: Landmachtdagen in Brabant

26 mei 2018 om 13:11 • Aangepast 20 november 2020 om 19:02
nl
Deze week zijn de Landmachtdagen. Zaterdag is de laatste dag dat militairen aan heel Nederland op locatie laten zien wat hun werk behelst. Dan staan de militairen van de 13 Lichte Brigade bijvoorbeeld op het Begijnenhof in Eindhoven en Kijk in de Pot in Bergen op Zoom.

Het was al vroeg druk op het Begijnenhof in Eindhoven. Met name voor kinderen was er veel te doen. Een klein zaaltje met films over de landmacht, er stonden legervoertuigen, kinderen konden een grote hijskraan besturen, er was een klimwand, een (nachtzicht)parcours én zelfs de mogelijkheid te tokkelen van de Sint-Catharinakerk.

Wachten op privacy instellingen...

Schieten op 'De Kiek'
Ook in Bergen op Zoom, al vanaf de start zaterdagochtend, veel publiek. Een deel van Kijk in de Pot (De Kiek) was ingericht als militair kampement. Naar schatting waren er enkele duizenden bezoekers voor de 'static show' van (infanterie)voertuigen zoals de Fennek en de Boxer. Om de zoveel tijd gaven de soldaten een gevechtsdemonstratie met pantserwagens, machinegeweergeratel en rook.

Ook de vuurwapens trokken veel belangstelling. Veel mensen wilden graag even een machinegeweer in de handen voelen of een Glock-pistool. Voor kinderen waren er ook nog een hindernisbaan en springkussens.  

Het evenement was van tien uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags. 

ZIE OOK: Toys for boys: wapens en voertuigen van de Landmacht maken indruk op leerlingen in Oosterhout

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.