Levensgevaarlijk: grote brokken beton en bloembakken op weg in Zundert en Fijnaart

27 mei 2018 om 06:52
nl
Op de Achtmaalseweg bij Zundert zijn in de nacht van zaterdag op zondag grote brokken beton op de weg 'gegooid'. Dat meldt een wijkagent, die bijna op de stukken steen reed. In dezelfde nacht deed zich iets vergelijkbaars voor in Fijnaart: hier werden bloembakken op de rijbaan gezet.
Geschreven door

"Dit kan levensgevaarlijke situaties opleveren", benadrukt een wijkagent in Zundert op Twitter. Hij laat weten dat wie dit gedaan heeft 'niet goed wijs' moet zijn. Hij heeft de brokken beton weggehaald. Het waren stukken stoeptegel. Die liggen op stapels langs de weg. Er wordt momenteel aan de fietspaden gewerkt tussen Zundert en Achtmaal.
 
'Leutige feestvierders'
In Fijnaart, zo wist een wijkagent in dit dorp te melden, was het een groep 'leutige feestvierders' die deze grap meende te moeten uithalen. Rond drie uur maakten deze lui herrie, maar 'nog erger': ze zetten dus bloembakken op de rijbaan. 'Leg het maar uit als een ander iets overkomt', twitterde de agent.
             

Wachten op privacy instellingen...Schijndel
De brokken beton en de bloembakken doen denken aan de grote keien die een klein jaar geleden in Schijndel op de Structuurweg waren gelegd. Een zwangere automobiliste kon de stenen niet ontwijken en raakte zwaargewond. De vrouw beviel in januari van een gezonde dochter, maar ze kan haar benen nog nauwelijks bewegen. 

De drie vrienden die dit op hun geweten hebben - 17, 18 en 19 jaar oud - stonden begin deze maand voor de rechter. Het Openbaar Ministerie verdenkt de jongens van 'poging moord dan wel doodslag in vereniging'. De uitspraak in deze zaak is dinsdag.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.