Video

Eindexamens voor bijna iedereen klaar: 'Nu mag ik eindelijk ook feesten'

28 mei 2018 om 12:54
nl
Na twee weken ploeteren is het dan eindelijk zover: het laatste examen voor de havisten en vwo'ers. Sommigen van hen waren voor het weekend al klaar, maar voor een groot aantal leerlingen stond maandag nog kunst voor vwo en biologie voor havo op het programma. Omroep Brabant ging langs bij het Titus Brandsma lyceum in Oss om te kijken hoe dat laatste examen ging.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Een warme laatste dag in de gymzaal en de spanning is dan ook goed te voelen. Eindelijk mogen de scholieren starten met hun laatste examen.  Een lange zit van drie uur, maar dan zit het er toch echt op.

Tekst gaat door onder video

En nu de scholieren tijd hebben voor ontspanning, begint voor docenten het grote werk. Veel van hen zijn daar al ver mee, maar docente Marjolein Kraayvanger kon pas laat beginnen aan het nakijken van de kunstexamens. Dat wordt dus nog even ploeteren, want de scores moeten vrijdag bekend zijn. Dan worden de examens opgestuurd naar een tweede corrector en moet ook Marjolein de examens van een andere klas nakijken.  Als de uiteindelijke scores bekend zijn bepaald het college voor toetsen en examens welk punt daar aan vast hangt. 

Tekst gaat door onder video

Het zit er nog niet voor iedereen op. Een kleine groep leerlingen maakt dinsdag het examen Spaans en twee Brabantse scholieren buigen zich nog over het examen Russisch.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.