'Facebookmoordenaar' verdacht van gewelddadige overval in Sint-Oedenrode - Omroep Brabant

'Facebookmoordenaar' verdacht van gewelddadige overval in Sint-Oedenrode

29 mei 2018 om 15:10
nl
De tienermoordenaar die in 2012 een leeftijdsgenoot doodstak nadat hij die opdracht via Facebook had gekregen, zit opnieuw vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige overval in Sint-Oedenrode. Dat meldt de Telegraaf.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Jinhua K. was veertien jaar toen hij de vijftienjarige Joyce in haar deuropening neerstak. Haar vader probeerde Jinhua nog tegen te houden, maar werd daarbij zelf in het gezicht geraakt.  Joyce overleefde de aanslag op haar leven niet.

Dodelijke verhalen
Jinhua verklaarde later dat een vriendinnetje van Joyce samen met haar vriend de beïnvloedbare Jinhau via Facebook de opdracht hadden gegeven Joyce te doden. Joyce zou roddels over het stel hebben verspreid.

Jinhua werd veroordeeld tot één jaar cel en drie jaar tbs. Dat is de hoogste straf die een minderjarige in deze situatie kan worden opgelegd. De tbs kan een aantal jaren verlengd worden, maar de rechtbank oordeelde afgelopen september dat een jongere na een aantal jaren zijn leven buiten de muren weer moet kunnen oppakken. Het openbaar ministerie was tegen de vrijlating.

Opgepakt
Het vertrouwen van de rechtbank in Jinhua lijkt nu een verkeerde inschatting. Afgelopen april werd hij opgepakt omdat hij verdacht wordt van een gewapende overval op een woning in Sint-Oedenrode in februari. Deze aanhouding is door de politie nog niet naar buiten gebracht, weet de Telegraaf. Deze maand werd zijn voorarrest verlengd. Er wordt onderzocht of Jinhua betrokken is bij nog meer gewapende overvallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.