Kiki Bertens focust zich alleen op Roland Garros: ‘WhatsApp heb ik verwijderd'

30 mei 2018 om 09:29
nl
Terug in de oude tijd. Kiki Bertens heeft zichzelf, nadat ze werd uitgeschakeld op het toernooi in Neurenberg, afgesloten van alles. WhatsApp is verwijderd, ze keek niet naar de media en ze heeft d’r telefoon bijna niet aangeraakt in aanloop naar haar eerste partij op Roland Garros.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

“Ik wil goed mijn rust pakken”, vertelde Bertens zelf na afloop van haar gewonnen openingswedstrijd tegen de Wit-Russische Arina Sabalenka (6-2, 6-1). “Ik krijg eigenlijk niks mee. Ik moet me focussen op het toernooi. Terug naar dertig jaar geleden. Lekker ouderwets.”

"Ik heb me de afgelopen dagen een beetje afgesloten van alles: ik heb WhatsApp verwijderd", aldus Kiki Bertens.

De in Breda woonachtige Bertens voelt de druk van buitenaf, maar ze probeert er zo min mogelijk mee bezig te zijn. “Mensen verwachten denk ik veel van mij. Maar voor dit resultaat had ik vooraf wel getekend.” 

Tekst gaat verder onder de Instagram post. 

Wachten op privacy instellingen...

Neurenberg
Bertens werd vorige week nog in de kwartfinale uitgeschakeld tijdens een toernooi in Neurenberg. De afgelopen twee jaar won ze dat toernooi juist in aanloop naar Roland Garros. “Daar heb ik echt wel lang mee gezeten. Het was vooral de manier waarop ik verloor, ik was weer wat negatiever.”

Nu kijkt Bertens weer met een positief gevoel naar de volgende wedstrijd. In de tweede ronde neemt ze het opnieuw op tegen een Wit-Russische. Aliaksandra Sasnovitsj is dan de opponent. “Het is toch een grandslam, dus ik ben blij om zo te beginnen”, doelt Bertens op haar gewonnen eerste partij waar ze maar drie games hoefde af te staan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.