Video

Ravage na instorten plafond Odulphuslyceum Tilburg, leerlingen in shock

31 mei 2018 om 11:10
nl
Het plafond van een klaslokaal in het Odulphuslyceum aan de Noordhoekring in Tilburg is donderdagochtend tijdens een les ingestort. In het klaslokaal is een enorme ravage ontstaan. Het gaat om een lokaal van locatie 99.
Geschreven door

Volgens rector Frans Claassens is er een stuk verlaagd plafond naar beneden gekomen in het lokaal. Hij weet nog niet zeker wat hier de oorzaak van is geweest. "De wiskundelerares stond voor de klas toen het gebeurde. Ogenschijnlijk was er niets met de docente aan de hand. Ze wordt wel nog even nagekeken door het ambulancepersoneel", aldus Claassens.

Wachten op privacy instellingen...

 

Lessen gaan door

Het verlaagde plafond kwam naar beneden tijdens de les van een brugklas. Claassens laat weten dat het goed gaat met alle leerlingen en dat er verder geen slachtoffers zijn. De leerlingen worden opgevangen. De betreffende brugklassers en docente zijn naar huis gestuurd. Voor de andere leerlingen gaan de lessen gewoon door.

"Toevallig waren er medewerkers van een technisch bureau op de school voor een andere klus. Zij kijken nu of er iets structureel mis is met de systeemplafonds of dat het om een incident gaat."

Wachten op privacy instellingen...

Bliksem

Sebas zit op het Odulphuslyceum en vertelt in het Omroep Brabant radio- en televisieprogramma Brabants Bont dat het plafond naar beneden kwam tijdens een onweersbui. "Ineens was er bliksem en toen gebeurde het", zegt hij. "Iedereen van de bovenste verdieping is naar de aula gebracht. De brugklas was helemaal in shock. Zij zijn naar huis gegaan."

Volgens Sebas kreeg de wiskundedocente het plafond op haar hoofd. "Wij kunnen nu terug naar ons eigen lokaal om onze lessen te vervolgen."

"Het onderzoek naar de oorzaak van het voorval loopt nog," zegt Carola Kelders van Ons Middelbaar Onderwijs, de organisatie waar de school onder valt. "Voor nu lijkt het erop dat het door het onweer kwam, maar dat kunnen we nog niet met zekerheid zeggen."

Wachten op privacy instellingen...

De vestiging van het Odulphuslyceum aan de Noordhoekring telt 1100 leerlingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!