Wereldkampioen Rico Verhoeven gaat opnieuw titel verdedigen: ‘Hij is op dit moment gewoon de beste'

1 juni 2018 om 11:40
nl
Rico Verhoeven staat zaterdagavond weer in de ring om zijn wereldtitel te verdedigen. In het Engelse Birmingham is Mladen Brestovac de tegenstander van Verhoeven. Het duel werd eerst als ‘opwarmertje’ gezien voor de mogelijke rematch met Badr Hari in september, maar begin mei werd besloten om toch de wereldtitel te vechten.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Het feit dat het een wedstrijd wordt om de wereldtitel, betekent een verandering in het aantal rondes dat er gevochten wordt. In eerste instantie zou de partij over drie rondes worden uitgevochten, maar nu zijn dat er vijf geworden. “Dat is in het voordeel van Verhoeven”, zegt vechtsportverslaggever Kris Dekker. “Conditioneel is Verhoeven zo sterk. Hoe langer het gevecht gaat duren, hoe groter de kans wordt dat hij gaat winnen.”

De beste
Kickbokslegende Peter Aerts voorziet geen problemen voor Verhoeven, die in zijn laatste partij Jamal Ben Saddik knock-out sloeg. “Ik ken Brestovac eerlijk gezegd niet. Verhoeven is op dit moment gewoon de beste in het zwaargewicht, al moet je in die klasse wel altijd uitkijken. Een trap of stoot kan fataal zijn.” 

Tekst gaat door onder Instagram post.

Wachten op privacy instellingen...

Dominantie
Daar is Dekker het mee eens. “Brestovac heeft een goede linkertrap. Daar schopte hij in zijn vorige partij Hesdy Gerges binnen één minuut al knock-out mee.” De vechtsportverslaggever is onder de indruk van de dominantie van Verhoeven in de zwaarste gewichtsklasse. “Bij Glory is er eigenlijk maar één man en dat is Rico Verhoeven. Hij heeft alles wat een kickbokser moet hebben: een goede conditie, goed inzicht en hij heeft veel talent. Het enige kritiekpuntje dat je aan kunt stippen, is dat hij weinig KO’s heeft.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Peter Aerts, geboren in Eindhoven, is wat minder onder de indruk van de dominantie van Verhoeven. “In mijn tijd hadden we zeker zestien toppers bij de K1. Een dominantie zoals Verhoeven nu heeft bij Glory was in mijn tijd onmogelijk.” Aerts ziet een negatieve verandering in het zwaargewicht. “Er zijn minder goede zwaargewichten dan in mijn tijd. Al heb ik natuurlijk wel respect voor Verhoeven. Hij is echt een atleet en traint ongelooflijk hard.”

Vorige partij
In 2016 vochten Verhoeven en Brestovac al eens eerder tegen elkaar. In Parijs won Verhoeven, hij werd unaniem door de jury verkozen als winnaar van het gevecht. Dekker noemde al even de gevaarlijke linkertrap van Brestovac, maar de Kroaat waarschuwt Verhoeven in aanloop naar het wereldtitelgevecht. “Ik oefen niet eens op mijn ‘high-kick’ als ik aan het trainen ben. Ik focus me op meerdere aspecten in de wedstrijd. Dus ja, Verhoeven moet oppassen.”

De partij tussen Rico Verhoeven en Mladen Brestovac is het hoofdgevecht van Glory 54. De verwachting is dat de partij rond de klok van 23.00 uur van start gaat. Op het open kanaal van Ziggo Sport is het duel live te zien.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.