Schipper mag ik overvaren? Zondag niet op de Maas tussen Brabant en Gelderland

1 juni 2018 om 20:16
nl
De vijf pontjes over de Maas tussen Brabant en Gelderland blijven zondag de hele dag aan de kant. Het gaat om een actie van de 24 schippers van Stichting De Maasveren.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Deze vrijdag werd tussen negen uur en vijf uur evenmin gevaren, behalve om drie en vier uur. Speciaal om scholieren over te zetten. “En ze te trakteren op chips, pinda’s en zo. Het moet wel leuk blijven”, zegt Cees Bos van FNV Haven.

Ook komende dinsdag geldt deze aangepaste dienstregeling. Afgelopen woensdag werd iedereen gratis naar de overkant gebracht. Volgens de vakbondsman zijn de acties nodig, omdat de schippers meer loon en een goede cao willen.

Begrip en teleurstelling
Bos stelt dat de verhoudingen verder op scherp zijn gezet, omdat de Stichting wel een uitnodiging heeft gestuurd om te praten, maar ‘met niets concreets over de brug komt.’ Hij zegt dat passagiers veel begrip hebben voor de acties, al zijn ze natuurlijk teleurgesteld dat ze niet worden overgezet.

Tien jaar geleden kwamen de schippers ook al in actie, ook toen omdat ze jaren geen loonsverhoging zouden hebben gekregen. Bos, met gevoel voor taal: “Wat de schippers betreft moet het roer nú om.” Ook de fractie van het CDA in Provinciale Staten vindt dat er wat moet gebeuren. Ze wil van Gedeputeerde Staten onder meer weten wat de provincie kan en wil doen om de Brabantse veren te redden. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.