Video

Festivaldag in Brabant: hakken op Intents in Oisterwijk, dj's vliegen heen en weer voor Flying Dutch

2 juni 2018 om 09:25
nl
Bekende Nederlandse dj's en danceacts maken deze zaterdag een ronde langs het E3 Strand in Eersel, Amsterdam-Westpoort en Ahoy Buiten in Rotterdam voor de vierde editie van The Flying Dutch. Tegelijkertijd vindt in de provincie de vijftiende editie van Intents Festival plaats in Oisterwijk.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Oisterwijk maakt zich op voor de tweede dag van Intents. Het festival zorgt voor veel drukte op de wegen in Midden-Brabant. Op de snelweg richting het festivalterrein stond 's ochtends een lange file. Ook vrijdag was er veel drukte op de snelweg en plaatselijke wegen rond Oisterwijk. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Voor Intents is dit een jubileumeditie. Het festival wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd, deels door dezelfde vriendengroep die er ooit mee begon. Ze vonden dat er in OisterwijK te weinig te doen was voor jongeren. "Dat het zo zou uitgroeien is een droom die uitkomt," zegt Remko Hermans. Inmiddels hoort het het festival met 30-duizend bezoekers uit Nederland en daarbuiten tot de grotere dancefestival. Kaartjes waren in twee uur tijd uitverkocht.

Vliegen voor Flying Dutch
Flying Dutch wordt tegelijkertijd gehouden in deze drie steden. De optredende dj's vliegen per helikopter naar de verschillende festivallocaties en treden dus drie keer op. De acts die heen en weer vliegen zijn de Bredase DJ Tiësto, Fedde Le Grand, Afrojack, Armin van Buuren, Lucas& Steve, Don Diablo, Jebroer, W&W, R3HAB e en Sunnery James& Ryan Marciano.

Wachten op privacy instellingen...


Op de drie plaatsen worden tienduizenden bezoekers verwacht. De feesten beginnen om twaalf uur 's middags en duren tot tot elf uur 's avonds. 

Het festival wordt gehouden op de eerste Dag van de Nederlandse Dance. Dit is een initiatief van Buma Music Academy en The Flying Dutch. De dag is in het leven geroepen om het nationale en internationale succes van de Nederlandse dancemuziek te vieren en eren. In de week voorafgaand aan het festival vonden al verschillende activiteiten plaats via het scholennetwerk van Buma Music Academy om dancemuziek onder de aandacht te brengen bij jongeren.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.