Massale vissterfte in vijver Grave: 'Sommigen zijn wel een meter groot'

4 juni 2018 om 16:23
nl
De gemeente Grave is met een grote pomp het water in de vijver aan Anna van Burenweg aan het verversen. Eerder op de dag zijn er tientallen dode vissen uit het water gehaald. Sommigen waren volgens een voorbijganger wel 'een meter groot'. Hoe deze massale vissterfte kon gebeuren wordt nog onderzocht.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Gemeentewoordvoerder Henk Ruijs vertelt dat er enorm veel kroos op het water drijft. "Omwonenden is ook opgevallen dat de fontein in de vijver al even niet meer spuit. Of de enorme hoeveelheid kroos de oorzaak van de sterfte is en waarom de fontein niet meer werkt wordt nu bekeken."

Zuurstof
Op dit moment heeft de gemeente een flinke waterpomp aan de waterkant gezet die het water opzuigt en weer terugspuit. er komt dan meer zuurstof in het water. Op die manier hoopt de gemeente de schade voor de vissen te beperken. 

"Dinsdagmorgen komt er een maaiboot die al het kroos bij elkaar verzamelt zodat het opgeruimd kan worden. Voor zover ik weet is dit nooit eerder voorgekomen in deze vijver", laat Ruijs nog weten.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.