Video

Buurtbewoners geschrokken na weer een schietpartij in Best: ‘Hier spelen veel kinderen’

5 juni 2018 om 08:38
nl
Bewoners van de wijk Wilhelminadorp in Best zijn flink geschrokken. Maandagavond werd er een man neergeschoten in de straat Melde. Enkele straten verderop vond de politie nog een gewonde man. “Het lijkt hier wel het Wilde Westen", reageren geschrokken buurtbewoners.
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

Het is onduidelijk of de tweede gewonde man ook is beschoten. De politie hield beide mannen aan.

Schoten hebben de meeste buurtbewoners maandagavond niet gehoord, maar de vele politieagenten in de wijk waren niet te missen. Dat vertellen bewoners van Wilhelminadorp dinsdagochtend tegen een verslaggever van Omroep Brabant. 

“Volgens mensen hier uit de buurt is dit een rustige wijk met veel kinderen. Voor het huis waar de schietpartij plaatsvond, staat ook een kinderfietsje en een step.”

"Dat zoiets kan gebeuren op klaarlichte dag. Dat is het enge eraan. Die kinderen spelen buiten, zeker met het mooie weer", aldus een buurtbewoonster. "Ben ik hier nog wel veilig?"

Ook een andere bewoner van de wijk laat weten geschrokken te zijn. "Het is een beangstigend gevoel dat er zo dichtbij is geschoten."

De ochtend na de schietpartij zijn sporen van de schietpartij nog goed zichtbaar. “Op de stoep ligt een bloedspoor. Het is duidelijk dat hier iemand heftig heeft gebloed.” Ook staan er nog steeds agenten in de straat. 

Eerder geschoten
Hoewel bewoners van Wilhelminadorp de wijk omschrijven als rustig, gaat het er vaker mis. Op 7 mei was er ook al een schietpartij in de wijk. Toen werd een 39-jarige vrouw in haar arm geraakt. De politie onderzoekt of beide schietpartijen met elkaar te maken hebben. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!