Bikinironde afschaffen bij Miss America onzin volgens Nicky Opheij: ‘Het is de leukste ronde!'

6 juni 2018 om 09:54
nl
Er vindt een ingrijpende verandering plaats in de wereld van de missverkiezingen: de organisatie van de Amerikaanse versie stopt met het beoordelen van vrouwen op hun uiterlijk. En dus verdwijnt de bikinironde. Miss Nederland, Nicky Opheij uit Handel, vindt het zonde. “Een missverkiezing bestaat ook uit tradities.”
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

De organisatie achter de Miss America-verkiezing zegt de bikinironde te schrappen na kritiek. Volgens Amerikanen zou zo’n ronde in zwemkleding niet meer van deze tijd zijn. Voortaan doen vrouwen in alle vormen en maten mee aan de show. 

'De leukste ronde'
“Ik vind de bikinironde juist de leukste ronde van een missverkiezing”, vertelt Nicky in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio. “Je werkt er naartoe: je traint er hard om uiteindelijk zelfverzekerd op het podium te staan.”

“Misschien is het wel een laatste redmiddel om de Amerikaanse verkiezing weer positief in het nieuws te krijgen”, vervolgt Opheij. “De laatste tijd kwam die namelijk niet zo goed in het nieuws.”

Aanpassing
Natuurlijk gaat het bij een missverkiezing om de looks, maar volgens Miss Nederland 2017 had er niet zo’n rigoureuze maatregel genomen hoeven worden om een beter beeld te creëren van de Amerikaanse missverkiezing. 

“Hier in Nederland is de badpakkenronde ook al een tijdje aangepakt. Het is veel meer een modeshow geworden. Wij lopen ook niet alleen als ‘stukjes vlees’ over de catwalk. Het afschaffen van de bikinironde vind ik wel een beetje een rare actie." 

Op dit moment begeleidt Nicky de nieuwe Miss Nederland-kandidaten. Vooralsnog zullen die meiden nog gewoon in bikini op het podium verschijnen. 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.