'Inwoners moeten zich uitspreken over toekomst', actie voor referendum over zwembad De Schelp

7 juni 2018 om 19:52
nl
De PvdA in Bergen op Zoom wil een referendum over de toekomst van zwembad De Schelp. Het bad moest in maart onverwacht dicht, omdat het mogelijk onveilig is. De campagne zou vrijdagochtend starten, maar is uitgesteld omdat er onduidelijkheid over de procedure is.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De PvdA wil dat inwoners mee kunnen beslissen over hoe het zwembad wordt verbouwd en wat dat mag kosten. "Het zwembad speelt een grote rol in onze gemeente en daarbuiten. Inwoners moeten het recht hebben om zich uit te kunnen spreken over de toekomst", vertelt PvdA-lijsttrekker Joey van Aken.

De Schelp moest in maart direct dicht nadat roestige bouten waren ontdekt in de staalconstructie. De bouten zorgden voor een onveilige situatie. Zwembad de Schelp blijft nog tot de zomer van 2019 dicht, zo is de verwachting.

Tijdens de verbouwing wordt niet alleen het probleem opgelost. Het zwembad wordt dan ook grondig gerenoveerd, als het aan het college ligt. In totaal gaan de werkzaamheden zeker 2,3 miljoen euro kosten volgens de huidige plannen. Het referendum stelt de vraag of alleen hoognodige reparaties worden gedaan, of dat er meer gedaan mag worden.

Handtekeningen

Of het referendum er ook echt komt, is niet zeker. De PvdA moet voor 28 juni tweehonderd handtekeningen ophalen. Daarna moet de gemeenteraad goedkeuring geven. Vervolgens zijn nog eens 3000 handtekeningen nodig. Pas dan komt er echt een referendum.

Daar zou de partij vrijdagochtend beginnen met het ophalen van handtekeningen. Maar de referendumregels bleken niet helemaal duidelijk en worden nu uitgezocht. Maandag moet daar meer over bekend zijn, meldt BN DeStem.

De partij roept alle inwoners van Bergen op Zoom op om hun handtekening te zetten. Dat kan alleen in het stadhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.