Video

Kiki Bertens toont mentale veerkracht en wint thriller in Rosmalen

12 juni 2018 om 17:07
nl
Kiki Bertens is door naar de tweede ronde van het grastoernooi in Rosmalen. De Bredase had er dinsdagmiddag drie sets voor nodig om de Russin Natalia Vikhlyantseva in een razend spannende partij op de knieën te krijgen: 5-7, 6-3 en 7-6(5). Bertens stond bijna tweeënhalf uur op de baan.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Bertens begon uitstekend aan de wedstrijd en nam een mooie voorsprong (4-2). Toch ging de eerste set naar Vikhlyantseva. In de slotfase van de set lukte het de Bredase niet om de voorsprong ook over de eindstreep te trekken. Ze verloor met 7-5. 

In set twee waren de rollen omgedraaid. Vikhlyantseva begon hierin het meest overtuigend, maar nu kon de Russin het niet afmaken. Bertens won de set met 6-3, waardoor er een beslissende derde set moest worden gespeeld.

Mentale veerkracht

In de beslissende set liet Bertens zien over mentale veerkracht te beschikken. De beste tennisster van Nederland won in een tiebreak (7-5) en stuurde daarmee de finaliste van vorig jaar naar huis. 

De tekst gaat verder onder de beelden van het beslissende punt.



Zenuwenspel


"Dit was echt knokken. Ik ben superblij met de overwinning", sprak Bertens na afloop. "Het publiek heeft me enorm gesteund. Ik heb een paar keer getwijfeld of ik de wedstrijd wel zou winnen. Het was een zenuwenspel. Maar het is gelukt en dat voelt als een bevrijding."

De tekst gaat verder onder het interview met Bertens.

In de tweede ronde speelt Bertens donderdag tegen Kirsten Flipkens uit België.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.