Weer ongeluk met sportvliegtuigje op Breda International Airport, piloot gewond

15 juni 2018 om 12:51
nl
Bij een crash met een sportvliegtuigje bij Breda International Airport in Bosschenhoofd is vrijdagmiddag een piloot gewond geraakt. Hulpdiensten rukten massaal uit voor het luchtvaartongeluk. Het is het tweede ongeluk bij het vliegveld in ruim twee weken tijd.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het vliegtuigje gleed rond kwart voor één aan de oostkant van het vliegveld door de omheining en kwam op een weiland terecht. Volgens de politie wilde de piloot vermoedelijk een doorstart maken toen het mis ging. De piloot zat alleen in het toestel en was onderweg van Lelystad naar Bosschenhoofd. Hij raakte lichtgewond.

 

Slachtoffer naar ziekenhuis

Meerdere brandweerwagens, waaronder de hulpverleners van het vliegveld zelf, en een ambulance kwamen ter plaatse. Het slachtoffer kon op eigen kracht uit het vliegtuigje komen en is naar de ambulance gelopen. Hij is nagekeken en voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is hij aanspreekbaar.

Wachten op privacy instellingen...

 

Het vliegtuig raakte zwaar beschadigd. De vleugel en de propeller zijn kapot. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet bekend. De openbare weg werd gedeeltelijk afgezet voor onderzoek door de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de dienst Luchtvaart Toezicht.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Tweede ongeluk in korte tijd

Het is voor Breda International Airport het tweede ongeluk met een sportvliegtuigje in korte tijd. Op 31 mei kwam een piloot om het leven toen hij net buiten het vliegveld met een reclamevliegtuigje neerstortte. Vrijdagmiddag is er voor deze omgekomen piloot, Hans van der Linden (62), een herdenkingsbijeenkomst in zijn hangar op vliegveld Midden Zeeland.

Dit weekend wordt het op Breda International Airport extra druk vanwege het evenement Classic Cars and Aeroplanes. Dat is een meeting voor klassieke vliegtuigen en auto's. Er wordt veel publiek verwacht. Het evenement gaat gewoon door.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.