Video

'Er komt nog even een vrije trap', voetbaldrama Marokko rechtstreeks op Omroep Brabant

15 juni 2018 om 19:39
nl
Voor presentator Kristian Westerveld van Omroep Brabant is het een radiomoment om van te dromen. Voor voetbalfan Mohamed Rayhi een afgrijselijke nachtmerrie. Westerveld: "We pakken nog even die vrije trap mee." En dan is het stil. Heel stil. "Oh nee", klinkt het in de verte.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Westerveld had Eindhovenaar Rayhi, profvoetballer (NEC) en fan van het Marokkaanse elftal rechtstreeks in zijn programma Afslag Zuid. Aanleiding was het WK-duel in Rusland tussen Marokko en Iran. Net op het moment dat de presentator het interview wil afronden, krijgt het telefoongesprek een bijzondere tragische wending.

Klik op het logo hieronder om het radiofragment te beluisteren.

 

Tegenstander Iran krijgt net een vrije trap. "Er komt nog even een vrije trap, kijken wat daar mee gebeurt", stelt Westerveld voor. Hij heeft nauwelijks de woorden uitgesproken of het is een doelpunt. Nota bene een eigen goal door Bouhaddouz. De ongelukkige speler van Marokko kopt de bal uit de vrije trap snoeihard voorbij zijn eigen doelman.

'Oh nee'
Op de klok staan negentig plus vijf minuten blessuretijd. Einde wedstrijd, einde uitzending. "Oh nee", stamelt Mayhi nog in de verte.

Westerveld: "Ik hoorde het ineens erg stil worden aan de andere kant van de lijn. Triest. Dat gun je geen enkele voetbalsupporter om zo te verliezen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.