Grondstoffen voor drugs gevonden in Standdaarbuiten - Omroep Brabant

Grondstoffen voor drugs gevonden in Standdaarbuiten

18 juni 2018 om 14:53
nl
In een loods aan de Vlietweg in Standdaarbuiten zijn maandagmiddag grondstoffen voor synthetische drugs gevonden. Dat meldt de politie.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Volgens een woordvoerder gaat het om 25 vaten en jerrycans met een paar duizend liter chemicaliën voor mdma of amfetamine. Ook zijn zogenoemde drukvaten gevonden waarin de drugs kunnen worden gemaakt. 

Wachten op privacy instellingen...

Controle
De spullen werden ontdekt tijdens een controle van de gemeente Moerdijk. De politie is  een sporenonderzoek begonnen. Ook de Ondersteuning Forensische Opsporing (LFO) komt naar de loods die in het buitengebied staat. Er is nog niemand aangehouden.

Deze week worden er op tientallen locaties in het zuiden van het land acties gehouden om ondermijnende criminaliteit in het buitengebied tegen te gaan. Het gaat om een gezamenlijke actie van de politie, het Openbaar Minister, gemeenten, Belastingdienst en Taskforce Brabant-Zeeland. Maandagochtend was de aftrap van wat zij noemen 'De Week van het Buitengebied'. In totaal werden maandag ruim twintig invallen gedaan. In Sint Willebrord werd een drugslab gevonden.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.