'Fenerbahçe kiest met Phillip Cocu voor een sterk merk', zegt Turkse sportjournalist

21 juni 2018 om 11:27
nl
Phillip Cocu wordt al dagen aan Fenerbahçe gelinkt. Mehmet Demircan is sportjournalist en volgt de Turkse topclub op de voet. Hij legt uit waarom er interesse in de oefenmeester is.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Mehmet, vertel het maar. Waarom is Cocu in beeld?
"Ze zien hem als een jonge, actieve, goede trainer. Daarnaast hebben ze gekeken hoe succesvol hij is geweest bij PSV. Daar heeft hij meerdere titels behaald met aantrekkelijk en positief voetbal. Zijn ploegen maken ook altijd veel doelpunten. Zo’n trainer hebben ze nodig bij Fenerbahçe. De club wil bovendien kampioen worden. De fans willen aantrekkelijk voetbal met veel doelpunten. Dat waren belangrijke punten in de zoektocht naar een nieuwe coach."

Hebben ze dan wel goed gekeken naar Cocu? Het spel van zijn ploegen was ook vaak conservatief, verdedigend. Hopend op een paar bevliegingen…
"Resultaat is ook heel belangrijk bij Fenerbahçe. Met PSV heeft Cocu goede resultaten behaald. Meerdere kampioenschappen, met heel veel doelpunten."

Staan de kranten in Turkije vol van de aanstaande transfer?
"Ja, Fenerbahçe is een club met een hele mooie historie. Ze hebben 19 kampioenschappen behaald. De grote rivaal, Galatasaray, heeft de laatste jaren veel beter gepresteerd en staat inmiddels op 21 titels. Er moet daarom iets gebeuren bij Fener. Ze hebben een merk nodig. En een sterk merk halen ze binnen met een trainer als Cocu. Hij speelt aantrekkelijk met zijn ploegen en was bovendien een hele goede voetballer met een mooie erelijst. Ik denk dat Fener een goede stap zet door Cocu binnen te halen."

De tekst gaat verder onder deze opvallende tweet. Het nieuws van de 7-jarige Luuk uit Geldrop, hij hoopt heel erg dat Cocu bij PSV blijft, werd zelfs in de Turkse media opgepikt.

Wachten op privacy instellingen...

De druk op Cocu zal groot zijn in Turkije, toch?
"Iedereen weet: bij grote clubs als Fenerbahçe en Galatasaray is het behalen van resultaten heel belangrijk. Cocu moet kampioen worden, zoals dat overal in Europa moet bij grote clubs. Als hij resultaten haalt, is hij de koning van Istanboel. Maar als hij niet presteert, komt er veel druk. En dan kan alles snel gaan."

Wanneer wordt de transfer officieel?
"Alles moet goed op papier worden gezet. Pas dan zal Fenerbahçe het nieuws officieel naar buiten brengen. Ik verwacht dat Cocu daarna snel wordt gepresenteerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.