Snel nog even van je euro's af? Stop ze nu ook op Schiphol in de bitcoin-automaat

21 juni 2018 om 14:11
nl
Reizigers op Schiphol die kort voor vertrek hun laatste euro's kwijt willen, kunnen die vanaf deze week inwisselen voor de cryptomunten bitcoin en ethereum. Het bedrijf ByeleX Crypto Services uit Oud Gastel heeft op de luchthaven een bitcoin-automaat geplaatst.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het is de zesde automaat die het bedrijf levert. De andere bitcoin-automaten staan voornamelijk in Brabant. Zo kunnen op de Hightech Campus in Eindhoven, de Sterrenwacht in Oudenbosch en in de Primera in Bavel al geruime tijd cryptomunten verkregen worden. Ook staan er twee apparaten in Antwerpen en Ibiza.

Proef van zes maanden
Het wisselautomaat staat als proef op Schiphol en is de eerste Europese luchthaven die deze dienst aanbiedt.  In eerste instantie staat de automaat voor een periode van zes maanden op de luchthaven. In deze periode wordt bekeken of de dienst voorziet in de behoefte van reizigers.

 

Met de bitcoin-automaat hoopt Schiphol de reizigers te bedienen doordat zij lokale euro's makkelijk kunnen inruilen voor de mondiale bitcoin of ethereum. Dat kan handig zijn, als zij bijvoorbeeld in hun thuisland geen gebruik meer kunnen maken van euro's.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.