Moeder baby Hannah 'had geen idee' van ontvoeringsplannen: ‘Zelf ook slachtoffer’ - Omroep Brabant
Video

Moeder baby Hannah 'had geen idee' van ontvoeringsplannen: ‘Zelf ook slachtoffer’

22 juni 2018 om 10:12
nl
Moeder Kim van de ontvoerde baby Hannah had geen idee van de ontvoeringsplannen van de baby. Dit zegt haar advocaat vrijdagochtend voor de rechtbank in Den Bosch. Vader Rowan zou tegen Kim hebben gezegd dat hij Hannah mocht ophalen. Kim zou zo zijn ‘gemanipuleerd’.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Volgens de officier van justitie is Kim misschien ook slachtoffer, maar ook was ze volledig betrokken bij de ontvoering. Zij reed volgens hem vol gas weg, toen Hannah werd meegenomen in Eersel. En ze heeft op geen enkel moment afstand genomen van wat er gebeurde.

Volgens de officier was er wel een plan om baby Hannah te ontvoeren. Op de telefoon van Kim werd gezocht via Google naar: 'kosten leven Portugal', 'paarden verhuizen Portugal', 'emigreren Portugal' en 'ontvoering peuter naar Portugal'. Volgens haar advocaat heeft Kim deze zoektermen echter niet ingetikt. Dat deed Rowan, zegt hij.

Wachten op privacy instellingen...

Hannah werd op een maandagmorgen in februari in Eersel ontvoerd door haar biologische ouders. Nog dezelfde avond werden Hannah en haar ouders gevonden op een vakantiepark in het Duitse Bad Bentheim. Kim en Rowan werden aangehouden.

Hannah was eerder bij een pleeggezin ondergebracht nadat in oktober 2017 bij haar gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken werden geconstateerd.

'Vader verantwoordelijk'
De advocaat van Kim geeft vrijdag in de rechtbank aan dat zij zelf blauwe plekken ontdekte bij Hannah. En dat ze haar dochtertje vervolgens naar het ziekenhuis heeft gebracht. Hier werden gebroken ribben, een gebroken enkel en blauwe plekken geconstateerd. Kim zou hier volgens haar advocaat niet verantwoordelijk voor zijn. 

Wachten op privacy instellingen...

De pleegmoeder van Hannah noemt Kim zelf ook slachtoffer. Dit blijkt uit een brief van de pleegmoeder die de advocaat van Kim vrijdag in de rechtszaal voorleest. 

Kim en Rowan waren beiden aanwezig in de rechtszaal vrijdag. Kim was zeer geëmotioneerd en huilde. Ze moet volgens haar advocaat 'weer gaan bewijzen dat ze een goede moeder is'.

Wachten op privacy instellingen...

De rechter besloot dat zowel Rowan als Kim voorlopig vast blijven zitten. De inhoudelijke behandeling van de zaak moet nog beginnen.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.