Dj Boris Smith in Grote Kerk: 'Zelfs dj Hardwell en Tiësto hebben dit nog nooit gedaan'

22 juni 2018 om 17:17
nl
Dj Hardwell en Tiësto hebben op heel veel plekken in de wereld opgetreden, maar nog nooit in de Grote Kerk, in hun woonplaats Breda. Stadgenoot en collega-dj Boris Smith wel. Hij mocht vrijdagmiddag in de Onze Lieve Vrouw Kerk een speciale bewerking laten horen van zijn 'Be Yourself'. Aanleiding: de Champions Trophy voor mannen en de 4-Nations Trophy voor vrouwen, die tot en met 1 juli in Breda worden gehouden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De wedstrijdenreeks begint zaterdagmiddag en speciaal voor het evenement maakte dj Boris Smith een aangepaste versie van zijn top 40-nummer. Het is de hymne voor het hockeyspektakel geworden.

'In eigen stad: te gek'
Smith mocht het dus spelen in de Grote Kerk en hij was enorm trots. “Zelfs dj Hardwell en Tiësto hebben hier nog nooit gestaan", glunderde de Bredanaar. "Dit is bijzonder, dit is niet eerder gebeurd. Dat ik dit in mijn eigen stad mag doen, is te gek.” 

Wachten op privacy instellingen...

Er was nog iets unieks aan het optreden van dj Boris Smith: tegelijkertijd speelde stadsbeiaardier Paul Maessen tientallen meters hoger op het carillon mee. Ook voor hem een niet alledaags stuk, maar hoe vaker het dancenummer tijdens het toernooi zal worden gedraaid, hoe sneller het voor iedereen als muziek in de oren zal klinken.

Toernooi bij Hockeyclub Breda
De wedstrijden worden gespeeld op het terrein van Hockeyclub Breda. Afgelopen dinsdag vond er de sleuteloverdracht plaats. Vanaf dat moment heeft de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond het er voor het zeggen. Het Nederlandse mannenteam heeft meteen een druk weekend voor de boeg: zaterdag opent de ploeg het toernooi tegen Argentinië; zondagmiddag wacht de 'derby der Lage Landen' tegen België. De nationale vrouwenequipe komt dinsdag voor het eerst in actie: tegen Spanje.

LEES OOK: Bob de Voogd wil met Oranje hockeyfeestje maken van Champions Trophy in Breda

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.