Video

Eveline zat in Euroscoop tijdens bommelding: ‘Ineens gingen de lichten aan en werden we geëvacueerd’

26 juni 2018 om 08:13
nl
Een bommelding zorgde maandagavond voor een onrustige avond bij de Euroscoop in Tilburg. In de parkeergarage naast de bioscoop was een verdacht pakketje gevonden. Dat pakketje bleek ongevaarlijk, maar toen dat duidelijk was, waren de filmzalen al ontruimd. Ook Eveline Melchers uit Reusel moest het gebouw verlaten. “We wisten niet wat er aan de hand was.”
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

De Euroscoop in Tilburg werd maandagavond rond kwart voor twaalf op verzoek van de politie ontruimd. Een getuige had een verdacht pakketje bij een auto in de naastgelegen parkeergarage gezien. De explosievenopruimingsdienst werd opgeroepen en bezoekers van de bioscoopzaal werden weggehouden bij de parkeergarage. 

“We zaten in de zaal, te kijken naar Solo”, vertelt Eveline Melchers in het radioprogramma Wakker! op Omroep Brabant. “Ik had de nieuwste film van de Star Wars-serie al gezien in de openingsweek, maar wilde hem graag nog eens zien.”

“Terwijl we rustig ons bakje popcorn leegaten en de film zagen, sprongen ineens de lichten aan”, vervolgt ze. “Dat hebben we wel eens eerder meegemaakt, dus ik deed de zaaldeur open om te kijken wat er aan de hand was.”

Snelle evacuatie

Op de gang liep Eveline op tegen een medewerker van de Euroscoop. Die vertelde haar dat iedereen in de bioscoop geëvacueerd zou worden. “Dat ging allemaal heel rustig en snel.”

“In eerste instantie dachten wij: het zal wel om een klein brandje gaan. Maar toen we beneden kwamen en naar de auto wilden gaan, toen mochten we daar niet heen. Iedereen moest naar buiten.”

Wachten op privacy instellingen...

Naar huis

Uiteindelijk bleek het te gaan om een verdacht pakketje, bij een auto in de parkeergarage onder de bioscoop. Na onderzoek van een explosievenverkenner, was het snel duidelijk: loos alarm. “Dus wij dachten: mooi! Kunnen we de film nog afkijken. Maar dat zat er niet in. De film werd niet meer afgedraaid.”

Euroscoop komt de gedupeerde bezoekers tegemoet. Zij kunnen hun kaartje inruilen voor een nieuwe en krijgen er, als ze terugkeren, ook gratis popcorn bij.


Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.