Mark van Bommel donderdag op training PSV, assistent Ruud Brood moet weg

26 juni 2018 om 17:51
nl
Het WK-avontuur van Mark van Bommel is voorbij. Australië werd dinsdagmiddag uitgeschakeld in de groepsfase van het toernooi. Dat houdt in dat de nieuwe coach van PSV zich donderdag voor de eerste keer in Eindhoven op het trainingsveld meldt.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

PSV begint woensdagochtend aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De eerste training wordt geleid door een viertal: Boudewijn Zenden, André Ooijer, Ernest Faber en Reinier Robbemond. De 46-jarige Robbemond is door Van Bommel toegevoegd aan zijn staf. Robbemond werkte vorig seizoen voor Willem II, waar hij in de laatste maanden Erwin van de Looi succesvol als eindverantwoordelijke verving.

Vertrek Ruud Brood
Ruud Brood vertrekt bij PSV. "De hoofdtrainer van PSV heeft vanzelfsprekend grote invloed op de staf waarmee hij werkt. We respecteren de wens van Mark en gaan met Ruud Brood in overleg om de zaken op een nette manier af te wikkelen", legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit. 

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Specialistentrainer Zenden (41) heeft zijn aflopende contract met één seizoen verlengd. De verbintenis van keeperstrainer Ruud Hesp (52) is opengebroken en loopt nu tot de zomer van 2020. "Daarmee is de staf voor de A-selectie compleet", aldus Gerbrands.  

Van Bommel was de afgelopen weken op het WK in Rusland als assistent van zijn schoonvader, Bert van Marwijk. Er gaan nog volop geruchten dat Van Marwijk ook een rol krijgt bij PSV, volgend seizoen. Waarschijnlijk is dat een adviserende rol.

Matig WK
Australië kende een weinig bijzonder WK. De ploeg haalde een punt uit drie wedstrijden en werd daarmee vierde (en laatste) in groep C met Frankrijk, Denemarken en Peru.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.