Video

Felle strijd bij NK Scootmobiel: 'Het werd duwen en trekken', ambulance opgeroepen

27 juni 2018 om 17:44
nl
De 88 jarige Gerrit Stegeman uit Tilburg is woensdag Nederlands kampioen scootmobiel racen geworden. De bewoner van zorgcentrum De Heikant bleef collega Simon van Beelen, die zilver won, net voor. Beide heren raceten voor team ‘De Heikant geeft Gas’ over het formule 1-circuit in Zandvoort. De strijd begon gezellig, maar werd later toch wat grimmig.
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

Volgens captain Astrid Meerman was het een felle strijd. "Er werd vals gespeeld, geduwd en getrokken en er was zelfs een ambulance nodig op het circuit", zegt Meerman.

Obstakels

Minister Hugo de Jonge geeft gaf het startschot voor het NK Scootmobiel. Twaalf teams uit heel het land namen het tegen elkaar op. Tijdens de race moesten meerdere obstakels worden omzeild. De afvaardiging van het team uit Tilburg was zes man groot. Ook twee teams uit Eindhoven reden woensdag mee.

Getraind naar Zandvoort

Simon van Beelen uit het Tilburgse team is waarschijnlijk de jongste deelnemer van het NK. Hij is 69 jaar oud. Er is er flink geoefend voor de wedstrijd. “We hebben meerdere keren een training gehad”, zegt teamcaptain Astrid Meerman. 

Tegen vereenzaming

“Met de scootmobiel rijden we twintig kilometer per uur”, aldus meneer Van Beelen. “Het is een hele belevenis.” 

Het ludieke NK Scootmobiel heeft een serieuze ondertoon. Organisator Gouden Dagen zegt dat steeds meer ouderen thuis zitten en daardoor dreigen te vereenzamen. Met de scootmobiel kunnen ze weer op pad. 



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.