Studenten vinden Tilburg University voor derde jaar op rij beste algemene universiteit

28 juni 2018 om 00:01
nl
Van alle algemene universiteiten in Nederland zijn studenten het meest tevreden over Tilburg University en dat is voor het derde jaar op rij. Dit blijkt uit cijfers van de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE) over het jaar 2017-2018.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De algehele tevredenheid over de studie bedraagt 4,12 (op een schaal van 1 tot 5) en ligt daarmee beduidend hoger dan het landelijk gemiddelde voor universiteiten (4,05). 

Ranglijst

Op de ranglijst van alle universiteiten, inclusief technische en landbouwuniversiteiten, neemt de Tilburgse universiteit een derde positie in na Wageningen University en de Technische Universiteit Eindhoven.

De Nationale Studentenenquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek waarin jaarlijks alle studenten aan hogescholen en universiteiten worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. In totaal vulde ruim een derde van de studenten van Tilburg University dit jaar de enquête in.

Positief

In vergelijking met studenten aan andere Nederlandse universiteiten oordelen de studenten van Tilburg University positiever over onder meer de inhoud van hun opleiding, de docenten en de studielast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.